tromaktiko: Απάντηση στο: "Σχετικά με τους ιερείς"

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απάντηση στο: "Σχετικά με τους ιερείς"



ΘΕΟΛΟΓΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕΣ? ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ...
;  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΟΝ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΣΑ ΤΟΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ;; ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ; Ε; Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΒΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΑΜΟΡΦΩΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΒΙΟΥΣ 'ΑΓΙΩΝ' ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΓΡΑΠΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΑΛΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ. ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ. ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΕΚΒΙΑΣΤΗ, ΠΡΟΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΣΑΔΙΣΤΗ..ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΤΟΝ ΨΕΥΤΙΚΟ.ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΟΥΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΡΙΞΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ; ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ; ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΘΑ ΚΑΝΩ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΛΙΕΣ ΦΟΤΣΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΠΑΚΙΑ ΑΠ ΕΞΩ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ. ΣΑΣ ΦΤΥΝΩ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στόν Αγαπητό φίλο που απήντησε για τους μισθους των ιερέων και των τυχερών...
Μάθε αγαπητέ μου ότι εγώ προσωπικά δέν παίρνω τυχερά...και ξέρω πολύ καλά ότι ούτε και οι συνάδελφοί μου παίρνουν...τώρα όποιος θέλει να δώσει είναι ελέυθερος ναί ή όχι και άν κάποιος παπάς του ζήτησε (ταρίφα) αν έχει τα κότσια ας του κάνει καταγγελία αλλά οι περισσότεροι δέν το κάνουν...τώρα τα λεφτά από το παγκάρι αγαπητέ φίλε (αν είσουν μέλος της εκκλησίας θα το ήξερες) φορολογούνται κανονικότατα...δίνουμε τριμηνίες και άλλα τόσα πράγματα...επίσης η εκκλησία είναι αυτή που δίνει κανονικότα αποδείξεις ακόμα και από τα τυχερά, ελεγχόμεθα κάθε μήνα από λογιστή τη υπηρεσίας...ο δίσκος που εσύ κοροιδεύεις είναι αυτός που ταϊζει καθημερινά το φτωχό λαό με δύο αλλά και τρείς μερίδες φαγητό...αυτά νομίζεις ότι φτιάχνονται με τη θεἰα φώτιση?? χρειάζονται λεφτά για να αγοραστούν τα τρόφιμα και μάλιστα πάρα πολλά...Τώρα περί φόβου δέν ξερω τί λες...εγώ είμαι από μικρό παιδί στην εκκλησία και δέν με φόβισε ΚΑΝΕΙΣ!!!!! αυτά που λές είναι δικαιολογίες για να μήν πατάς στην εκκλησία και είπαμε εκτός εκκλησίας ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καταλάβετέ το!!!!!!!! τα περί μισθού και όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες... εγώ προσωπικά καλύτερα να χωρίσει το κράτος από την εκκλησία και να μας πληρώνει η ίδια πιό πολλά λεφτά θα πάρω παρά αυτά που παίρνω τώρα από το δημόσιο!!!το θέμα όμως είναι αυτό???? καθόμαστε και σκεφτόμαστε όλα αυτά και χάνουμε την ουσία η οποία είναι μία αν πιστεύεις πραγματικά!!! όλα τα λάθη και τα σφάλματα τα βάζεις σέ δεύτερη μοίρα και πρώτα κοιτάς την Σωτηρία της ψυχής σου όλα τα άλλα είναι δυστυχώς παραπέτασμα καπνού.....Τέλος μάθετε επιτέλους ότι ένας ναός έχει έξοδα, για να συντηρηθεί θέλει να πληρώσει και το ρεύμα,το νερό ,το τηλέφωνο (το οποίο έρχεται πολυ), αλλά και το προσωπικό ψαλτες , νεωκόρους, κ.λ.π. έξοδα...αυτά τα πληρώνει ο λαός με το κεράκι του ΟΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΡΙΧΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ...αν θές να μάθεις την αλήθεια άνοιξε κανένα βιβλίο...μπές στο διαδύκτιο...δές το έργο της εκκλησίας και άσε τις δικαιολογίες.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!