tromaktiko: Η πρόγνωση του καιρού για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Η πρόγνωση του καιρού για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη



http://www.kairos1.blogspot.com/

ΔΕΥΤΕΡΑ : Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν στα Δυτικά που γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και Νησιωτικά τμήματα της χώρας, με ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και διάσπαρτες καταιγίδες.
Χιόνια θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής χώρας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία στα Β/Δ και στα Βόρεια σύνορα της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς, στα υπόλοιπα Βόρεια τους 9-10, στα Κεντρικά τους 16-17 και στα Νότια τους 19-20 αντίστοιχα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο Δ/ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 6-7 Bf ενω στο Αιγαίο απο Ν 6-8 και τοπικά 9 Bf. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν απο Β διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 Bf.


ΤΡΙΤΗ : Απο την αρχή της ημέρας βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες με ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Κεντρικό, Ανατολικό Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά και θα περιοριστούν σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Χαλκιδικής, του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις ασθενείς θα εκδηλωθούν στις κορυφές των βουνών της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5-6 στα Β/Δ, τους 7-8 στα υπόλοιπα Βόρεια, τους 13-14 στα Κεντρικά και τους 17-18 στα Νότια (στην Κρήτη ...19-20).
Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και τοπικά 6 Bf, ενω στο Νότιο Αιγαίο απο Δ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 Bf.


ΤΕΤΑΡΤΗ : Αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Δυτικά που κατά τόπους θα έιναι λίγο πιο ισχυρές. Κατα τη διάρκεια της μέρας τα φαινόμενα σιγά σιγά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και έτσι ο καιρός θα είναι βροχερός σχεδόν σε όλη την επικράτεια με διάσπαρτες καταιγίδες. Χιόνια στα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής χώρας ενω στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας θα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Ενδέχεται να χιονίσει και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3-4 στα Β/Δ, τους 7-8 στα Βόρεια, τους 13-14 στα Κεντρικά και τους 17-18 στα Νότια (στην Κρήτη ...19-20).
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν απο Μ/Τ διευθύνσεις σε όλα τα πελάγη, ενω μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού απο ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 Bf (ίσως και 8 Bf). Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν απο Δ/ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 Bf.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!