tromaktiko: Η Ελλάδα στηρίζει την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα στηρίζει την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους



Τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες της Παλαιστίνης για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Μεσανατολικού εξέφρασε ο...
 πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Εντός της ημέρας θα συναντηθεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τις άριστες διμερείς σχέσεις και τόνισε ότι είναι ζωτικό το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου βιώσιμου και ενιαίου Παλαιστινιακού κράτους, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το παρόν αδιέξοδο που υπάρχει στις άμεσες διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι ελπίζει σε μία ικανοποιητική λύση για όλες τις πλευρές.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην λύση του Μεσανατολικού προβλήματος», είπε ο Γ.Παπανδρέου, τονίζοντας ότι εάν υπήρχε αναγνωρισμένο κράτος, αυτό θα αποτελούσε εγγύηση για την ασφάλεια όχι μόνο των Παλαιστινίων, του Ισραήλ, αλλά και γενικότερα της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξή της, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε καλούς φίλους».

tovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!