tromaktiko: Απάνθρωπες συνθήκες μεταναστών καταγγέλλουν Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex στον Έβρο

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απάνθρωπες συνθήκες μεταναστών καταγγέλλουν Γερμανοί αστυνομικοί της Frontex στον Έβρο



Απάνθρωπες συνθήκες μεταχείρισης των μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος καταγγέλλουν Γερμανοί αστυνομικοί που συμμετέχουν στη δύναμη...
 ταχείας επέμβασης της Frontex στον Έβρο. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, οι Γερμανοί αστυνομικοί εκφράζουν ενστάσεις για τα μέσα που χρησιμοποιούνται ώστε να αποτραπεί η είσοδος μεταναστών στη χώρα από τα ελληνο-τουρκικά χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Σε περιστατικά που περιέγραψαν αναφέρουν ότι μετανάστες εκδιώχθηκαν με πυροβολισμούς ακόμα και μέσα σε ναρκοθετημένες περιοχές. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι όσοι συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν με οχήματα χωρίς παράθυρα και καθίσματα σε μέρη όπου ανακρίνονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες υγιεινής, όπως επισήμαναν, ήταν τόσο άσχημες που οι υπάλληλοι είχαν μαζί τους μάσκες προσώπου και γάντια. Λόγω αυτών, ο επικεφαλής των Γερμανών αστυνομικών ζήτησε από τους άντρες του να μη συμμετάσχουν πια σε τέτοιες επιχειρήσεις επειδή αντίκεινται στο γερμανικό Δίκαιο.

Στελέχη του γερμανικού υπουργείου, που σύμφωνα με το δημοσίευμα ταξίδεψαν στην Ελλάδα, επισήμαναν ότι "η Γερμανία παρακολουθεί την εξέλιξη με ανησυχία και ζήτησε από την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση των προσφύγων".

Τόσο οι Γερμανοί όσο και οι Ολλανδοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδηλώσει σε Έλληνες αξιωματούχους τις "ευαισθησίες" τους σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της αποτροπής εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα.

Μάλιστα έχουν επισημάνει πως δεν θα πρέπει να εμποδίζεται η πρόσβαση, αλλά αφού οι μετανάστες εισέλθουν στη χώρα μας να περνούν από συνέντευξη και εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις να εντάσσονται σε καθεστώς προστασίας. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ουδέποτε έθεσαν ζήτημα αποχώρησης τους από τη δύναμη της Frontex.

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!