tromaktiko: JEEP Compass

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

JEEP Compass



Το Jeep Compass ανανεώθηκε σημαντικά τόσο εμφανισιακά, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά του Grand Cherokee, όσο και στα επιμέρους μηχανικά του μέρη, βελτιώνοντας παράλληλα και τις εκτός δρόμου ικανότητές του. Επιμέλεια : Γιάννης Κοντολάτης



Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η Αμερικανική Jeep άλλαζε την καθαρόαιμη τετρακίνητη ιστορία της περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά στη γκάμα της ένα SUV μοντέλο. Το Compass δεν έμοιαζε με τη φιλοσοφία των υπόλοιπων μοντέλων της εταιρίας και όντας ξεχωριστό μηχανικά, χάραξε και σχεδιαστικά τη δική του πορεία. Το Compass του 2011 θα ξεχωρίζει και πάλι, όμως αυτή τη φορά από τον προκάτοχό του, αφού σχεδιαστικά πλησιάζει περισσότερο στο Grand Cherokee, ενώ διαθέτει και κοντό κιβώτιο ταχυτήτων για τα δύσκολα εκτός δρόμου περάσματα.

Έτσι από το Grand Cherokee δανείζεται τη μορφή του εμπρός μέρους, καθώς τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα έδωσαν τη θέση τους σε μακρόστενα, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει η επανασχεδιασμένη μάσκα με τις επτά χαρακτηριστικές γρίλιες της Jeep. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μικρότερες και εντοπίζονται κυρίως στον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τα νέα φωτιστικά σώματα που απέκτησαν την τεχνολογία LED.

Νέας σχεδίασης είναι το ταμπλό και η κεντρική κονσόλα, ενώ εντελώς νέο είναι και το τριάκτινο τιμόνι. Την αναβαθμισμένη ποιότητα σφραγίζουν τα μαλακά υλικά, ενώ οι θήκες μικροαντικειμένων είναι περισσότερες.



Η σημαντικότερη είδηση που βρίσκεται κάτω από το καπό, είναι η τοποθέτηση ενός 2λιτρου τετρακύλινδρου μοτέρ, απόδοσης 158 ίππων με 19,2 χλγρμ ροπή, ενώ θα εξακολουθεί να προσφέρεται και με τον 2,4 λίτρων βενζινοκινητήρας των 172 ίππων και των 22,5 χλγρμ ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή με αυτόματο τεχνολογίας CVT.

Το νέο Compass θα είναι διαθέσιμο και ως δικίνητο (προσθιοκίνητο), ενώ οι τετρακίνητες εκδόσεις του θα είναι δύο, Freedom Drive I και Freedom Drive ΙΙ, με τη δεύτερη να είναι πιο extreme φορώντας βοηθητικό κιβώτιο ταχυτήτων. Toπακέτο της έκδοσης Freedom Drive II συνοδεύουν διάφορα αξεσουάρ για τις εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το ύψος του από το έδαφος είναι αυξημένο κατά 25 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την εταιρία τέλος, οι αναρτήσεις και το τιμόνι έχουν επαναπρογραματιστεί σε όλες τις εκδόσεις του Compass, βελτιώνοντας σημαντικά την οδική συμπεριφορά του.

www.PeriTroxon.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!