tromaktiko: Δυσοίωνες Προβλέψεις Για Τo Windows Phone 7

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δυσοίωνες Προβλέψεις Για Τo Windows Phone 7



Αν το προϊόν σου πουλάει καλά περηφανεύεσαι για αυτό. Αν δεν πουλάει, δεν μπορείς να το κάνεις. Είναι βασική στρατηγική , που ξεκινάει από την ιδέα ότι οι καλές πωλήσεις φέρνουν ακόμη περισσότερες.



Οπότε, η Microsoft κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει να ξεκαθαρίσει τα νούμερα σχετικά με τις πωλήσεις στα windows phone 7, μέχρι τώρα. Σε μια συνέντευξη ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα του windows phone 7 της microsoft Joe Belfiore απέφυγε το ζήτημα όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές.

Η πρώτη προσέγγιση ήταν μαλακή : Πώς πηγαίνει το προϊόν?

“Μέχρι τώρα, καλά...”

Δεν ήταν ακριβώς η απάντηση που περίμεναν όλοι . Έτσι μια άλλη του έγινε: Αλλά πόσα έχετε πουλήσει?

“Δεν λέμε τους αριθμούς.”



Ωχ, ωχ. Ουσιαστικά ένας λιγότερο απότομος τρόπος να λες “ουδέν σχόλιον”, αλλά αυτό δεν θέλεις να λεχθεί στην μέση της συνέντευξης. Έτσι ο ερωτών υπέθεσε αυτό που πολλοί στην αίθουσα σκεφτόντουσαν: αν δεν μιλάτε για τους αριθμούς, αυτό υποδηλώνει ότι τα windows phone 7 δεν είναι καυτό προϊόν.

“Δεν νομίζω ότι αυτή είναι η περίπτωση εδώ. Είναι πολύ νωρίς.”

Πολύ νωρίς? Τα windows phone 7 είναι στην αγορά μόλις μήνες. Η Apple περίμενε 74 ημέρες πριν να πει ότι το πρώτο iPhone είχε φτάσει σε πωλήσεις ένα εκατομμύριο κομμάτια. Το Google περίμενε πάνω από έξι μήνες για να φτάσει αυτό το νούμερο με το πρώτο android τηλέφωνο.

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις επρόκειτο για μεμονωμένες συσκευές που κυκλοφόρησαν σε 2-3 χώρες. Αντίθετα το Windows Phone 7 ξεκίνησε με εννέα συσκευές σε 30 διαφορετικέ χώρες. Σίγουρα κάτι θα έπρεπε να υπάρχει για να υπερηφανευθούν μέχρι τώρα.

Η επιτυχία στην αγορά των κινητών παίρνει χρόνο. Το android ενώ αρχικά δεν απείλησε το μερίδιο αγοράς του iPhone, τώρα μετά από δύο χρόνια είναι στο ίδια νούμερα. Η Microsoft όμως δεν φαίνεται τόσο σίγουρη ότι θα μπορέσει να τους φτάσει μέσα σε δύο χρόνια. Ίσως προσπαθώντας να προκαλέσει τον Belfiore να πει τα νούμερα μια τελευταία φορά ξαναρώτησε: “λοιπόν...πόσο χρόνο θα χρειαστείτε πριν επιστρέψετε στην αγορά ...να επιστρέψετε σε μερίδιο αγοράς, που να συναγωνίζεται το Android και το iPhone?”

“ Δεν γνωρίζω...”

“ Σε δύο μήνες?”

“Περισσότερο από αυτό.”

“Σε δύο χρόνια?”

“Ίσως.”

Αυτός που απαντάει γνωρίζει περισσότερα από τον καθένα για τις πωλήσεις του windows phone 7 σε όλο τον κόσμο. Αν δεν βγαίνει να εκπέμψει αυτοπεποίθηση ότι το προιόν του θα παλέψει για την πρώτη θέση σύντομα, δεν είναι καλό σημάδι.

http://www.dailytech.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!