tromaktiko: Λευκωσία:Oι Τούρκοι απήγαγαν τρεις κυνηγούς στη Λεύκα

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Λευκωσία:Oι Τούρκοι απήγαγαν τρεις κυνηγούς στη Λεύκα



Τρεις κυνηγούς από τη Λεύκα απήγαγαν προχθές το πρωί οι κατοχικές αρχές τους οποίους χθες παρουσίασαν σε λεγόμενο δικαστήριο με την κατηγορία της εισόδου σε στρατιωτική ζώνη α’ βαθμού. Οι Αρχές της Δημοκρατίας προβαίνουν σε παραστάσεις ώστε οι τρεις ν’ αφεθούν ελεύθεροι.
Η κυνηγετική εξόρμηση για τους Σοφοκλή Σαββίδη 56 ετών από τη Λευκωσία, Χριστάκη Αθανασίου 58 ετών από τη Λεμεσό και έναν 19χρονο από τη Ρουμανία, βγήκε ξινή, αφού έπεσαν στα χέρια των Αττίλων της περιοχής. Οι τρεις τους κυνηγούσαν προχθές Κυριακή στην περιοχή «Αρκάτζι του Στρούμπου» στην περιοχή Λεύκας μαζί με τέταρτο πρόσωπο. Σε κάποια στιγμή εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες που τους συνέλαβαν δήθεν γιατί εισήλθαν στη νεκρή ζώνη. Ο τέταρτος της παρέας των κυνηγών κρύφτηκε και έτσι γλύτωσε τη σύλληψη. Οι τρεις μεταφέρθηκαν μαζί με τα όπλα τους στον λεγόμενο αστυνομικό σταθμό Μόρφου όπου και κλείστηκαν σε κελί, ενώ χθες η ψευδοαστυνομία τους προσήγαγε σε «δικαστήριο» επειδή εισήλθαν σε στρατιωτική ζώνη.
Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουν οι Αρχές Ασφαλείας, οι τρεις έχουν τεθεί υπό κράτηση, άγνωστο ωστόσο για πόσες ημέρες, μέχρι τη δίκη τους. Η Αστυνομία της Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί από πολίτη για τη σύλληψη των τριών και έχει ήδη προβεί σε παραστάσεις μέσω των Ηνωμένων Εθνών για την απελευθέρωση τους. Σε ανάλογες ενέργειες προβαίνει και το υπουργείο Εξωτερικών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!