tromaktiko: ο ΥouTube ανεβάζει το όριο διάρκειας βίντεο πάνω από τα 15 λεπτά σε επιλεγμένους χρήστες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ο ΥouTube ανεβάζει το όριο διάρκειας βίντεο πάνω από τα 15 λεπτά σε επιλεγμένους χρήστες



Το Youtube, σύμφωνα με ανακοίνωση του στο επίσημο blog, αφαιρεί το όριο διάρκειας των 15 λεπτών σε επιλεγμένους χρήστες οι οποίοι έχουν αποδείξει πως... συμμορφώνονται με τους κανόνες της κοινότητας του YouTube καθώς και εκείνους τους κανόνες που σχετίζονται με την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων. Αντιθέτως όσα μέλη του ΥouTube έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς του τότε θα εξακολουθήσουν να περιορίζονται από το όριο των 15 λεπτών.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται σαφώς αν οι χρήστες με καλή συμπεριφορά θα έχουν το δικαίωμα ανεβάσματος βίντεο με απεριόριστη διάρκεια, όμως αναφέρεται πως "αν οι χρήστες ανεβάζουν αυθεντικό περιεχόμενο, τότε δεν υπάρχει όριο".

Επίσης το YouTube ανακοίνωσε δύο νέες λειτουργίες: το Video ID και το Audio ID. Με τις δύο αυτές λειτουργίες θα "σημαδεύεται" περιεχόμενου που είναι ανεβασμένο από χρήστες που δεν είναι οι ιδιοκτήτες του. Το site θα ζητάει από τους ιδιοκτήτες του περιεχομένου να τους δώσει το αυθεντικό περιεχόμενο προκειμένου να το συγκρίνει με αυτό που έχει ανέβει στο YouTube. Επίσης θα τους ζητάει τον τρόπο με τον οποίο οι ιδιοκτήτες θέλουν να διαχειριστούν το ανεβασμένο υλικό τους: θα μπορούν να βγάλουν κέρδος από αυτό, να βλέπουν τα στατιστικά του ή να αφαιρεθεί πλήρως από το site.

Yπενθυμίζεται πως το παλιότερο όριο χρόνου στο YouTube ήταν 10 λεπτά ενώ μόλις πριν λίγους μήνες ανέβηκε στα 15.

adslgr.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!