tromaktiko: Ελληνικα ταχυδρομεια. Απαραδεκτο συστημα track και trace

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικα ταχυδρομεια. Απαραδεκτο συστημα track και trace



Θα ήθελα να αναφέρω ενα μεγάλο πρόβλημα τον ΕΛΤΑ και του παρακλάδι του ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ σχετικά με την δυνατότητα track και trace που υπάρχει στις ιστοσελίδες ΕΛΤΑ και Ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ.

Το σύστημα track και trace δίνει την δυνατότητα στον χρηστή να βλέπει μέσο ενός barcode που του δίνεται (ανάλογα την αποστολή του αντικειμένου ,οπως συστημένο, ασφαλισμένο, αντικαταβολη, δεμα κτλ) που βρίσκεται ανα πάσα στιγμή το αντικείμενο του,σε ποιο κατάστημα η σε ποιο κέντρο διαλογής η ακόμα εαν έφτασε στο προορισμό του.
Αυτά όμως είναι η θεωρία. Στην πράξη θα αναφέρω ένα παράδειγμα που μου συνέβη για ακόμα μια φορά σήμερα .Αγόρασα απο την κινά ένα αντικείμενο. Mεσο του site της κινεζικής ταχυδρομικής υπηρεσίας το αντικείμενο που αγόρασα και διέθετε barcode φαινόταν οτι έφυγε από την κινά στης 25/11/2010 για ΕΛΛΑΔΑ .Από εκείνη την ημέρα μέχρι και της 30/11/2010 τα ξημερώματα το αντικείμενο δεν φαινόταν πουθενά απο την σελίδα track trace του ΕΛΤΑ και των ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.Στις 30/11/2010 έλαβα το αντικείμενο απο τοπικό υποκατάστημα ΕΛΤΑ σε χωριό της ΔΡΑΜΑΣ και έχοντας την απορία εαν όντως το πέρασαν επιτέλους στο σύστημα διαπίστωσα οτι επιτέλους το είχαν περάσει.
Το θέμα είναι οτι όταν το αντικείμενο μπαίνει στον ΕΛΛΑΔΙΚΟ χώρο και περνάει τελωνείο σκαναρετε και από εκείνη την ώρα  πρέπει να φαίνεται στο σύστημα. Αντίθετα με την δική μου περιπτώσει 4 μέρες το αντικείμενο ήταν ΑΟΡΑΤΟ.
Και μην βγει κανείς καλοθελητής να πει οτι περάστηκε στο σύστημα όπως ανέφερα ποιο πάνω στις 30/11/2010 και όλα είναι εντάξει ,διότι δεν μπορεί να μπήκε Ελλάδα και μέσα σε μια μέρα να έρθει σε υποκατάστημα σε χωριό της ΔΡΑΜΑΣ όπως θεωρητικα εγινε με βαση το συστημα track trace .Τα πράματα είναι απλά .Το αντικείμενο ήταν αόρατο για 4 μέρες και για μια ακόμα μια φορά το σύστημα track και trace για τον απλό πολίτη ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.
Τώρα περιμένω αντικείμενο απο Ηνωμένες πολιτείες το οποίο έφυγε από τις 28/11 με βάση το αμερικανικό ταχυδρομείο .Φυσικά ακόμα στο ελληνικό ΕΛΤΑ και το σύστημα track trace δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.
Ας μας πει επιτέλους κάποιος υπεύθυνος οτι το σύστημα Υπολειτουργεί .Και το δεδομένο είναι οτι συμβαίνει σε όλους μας.
Το ΕΛΤΑ είναι η ποιο κερδοφόρα επιχείρηση του κρατικού μηχανισμού χωρίς αρνητικά πρόσημα στα κέρδη της και παρολαυτα δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε απλά ζητήματα.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!