tromaktiko: Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση της WikiLeaks

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Χίλαρι Κλίντον για την υπόθεση της WikiLeaks



Η αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον, η οποία έλθει σε στενή επαφή με δεκάδες ξένους ηγέτες έπειτα από τις αποκαλύψεις του...



 ιστότοπου WikiLeaks, προβλέπει πως θα χρειασθεί να συνεχίσει τις προσπάθειές της αυτές επί «πολλές εβδομάδες», εκμυστηρεύθηκε η ίδια κατά τις ιδιαίτερες συνομιλίες της με τους δημοσιογράφους, που την συνοδεύουν στις μετακινήσεις της.

«Πρόκειται να συνεχίσω τις (σχετικές) συνομιλίες μου στις ερχόμενες εβδομάδες», τόνισε η ίδια, επισημαίνοντας με ένα χαμόγελο πως πολλά από τα 252.000 έγγραφα που διέρρευσαν δεν έχουν αξιοποιηθεί καταλλήλως από τον Τύπο.

Η κα Κλίντον τόνισε επίσης πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει δώσει «οδηγίες» στην κυβέρνησή του όσον αφορά τους ξένους ηγέτες που θα πρέπει να ενημερώσουν και πως η υπόθεση WikiLeaks περιλαμβάνεται επίσης «στον κατάλογο» των θεμάτων που ο ίδιος συζητεί με τους ξένους ηγέτες.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνομίλησε με τους δημοσιογράφους εν πτήσει, μέσα στο αεροσκάφος που τη μετέφερε στην Ουάσιγκτον έπειτα από την περιοδεία της στην Κεντρική Ασία και το Μπαχρέϊν, στη διάρκεια της οποίας δεν σταμάτησε στιγμή να αναφέρεται στο σκάνδαλο των διαρροών.

Η ίδια εκτιμά εξάλλου πως πέραν του σκανδάλου, η δημοσίευση των εγγράφων αυτών έδωσε τη δυνατότητα να δημοσιοποιηθεί το μέγεθος και το εύρος της ανάλυσης των πληροφοριών που φέρει εις πέρας η αμερικανική διπλωματία. «Κατά κάποιον τρόπο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα καθησυχαστικό γεγονός, παρά τις άκομψες φράσεις που έχουν εμφιλοχωρήσει», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, μυστικά στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και "πλήρη πρόσβαση" για να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον "στόχων της Αλ Κάιντα", από τη χώρα του, πρόσφερε ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλά Σάλεχ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WikiLeaks.

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται ότι στην πραγματικότητα η Υεμένη είχε θέσει περιορισμούς όσον αφορά την πρόσβαση των δυνάμεων των ΗΠΑ στη χώρα, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις επικρίσεις στο εσωτερικό του φτωχότερου έθνους του Αραβικού κόσμου. Η Ουάσινγκτον θεωρεί τη χώρα ορμητήριο της λεγόμενης Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου.

Ο Σάλεχ παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα στο λαό της Υεμένης δηλώνοντας ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ με πυραύλους Κρουζ εναντίον της Αλ Κάιντα τον Δεκέμβριο του 2009 είχαν γίνει από το στρατό της χώρας του με την υποστήριξη των Αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών



skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!