tromaktiko: Και εχθές βράδυ συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών – αρχών και οδηγών φορτηγών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 12 παρμπρίζ σπασμένα

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Και εχθές βράδυ συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών – αρχών και οδηγών φορτηγών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - 12 παρμπρίζ σπασμένα



Συνεχίστηκαν και σήμερα οι επιθέσεις λαθρομεταναστών, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, εναντίον φορτηγών που κατευθύνονταν εντός του λιμένα...
και εναντίον των οργάνων της τάξης, Λιμενικούς, ΚΕΑτζήδες και Αστυνομικούς!
Και σήμερα στις 7.45 το απόγευμα, ομάδες λαθρομεταναστών επιτέθηκαν με πέτρες στα διερχόμενα φορτηγά, με αποτέλεσμα να σπάσουν 12 παρμπρίζ. Ευτυχώς σήμερα δεν σημειώθηκε τραυματισμός, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει είναι απλά θέμα χρόνου να συμβεί κάποιος σοβαρός.

Οι οδηγοί των φορτηγών δηλώνουν αγανακτισμένοι και απειλούν με κλείσιμο της Εγνατίας και του Λιμανιού.



Δεν πάει άλλο.
Ούτε η Πολιτεία, ούτε το Κράτος ούτε η Κυβέρνηση είναι σε θέση να υπερασπιστούν ούτε να προστατέψουν, τόσο τους πολίτες όσο και τις δραστηριότητές τους.
Η πλήρης εγκατάλειψη της Κοινωνίας φαίνεται καθαρά απ’ όσα διαδραματίζονται καθημερινά στην Ηγουμενίτσα και ιδιαίτερα στο λιμάνι και τα πρώτα Τμήματα της Εγνατίας που καταλήγει σ’ αυτό.
Όσοι παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις των λαθρομεταναστών εναντίον των οδηγών των φορτηγών που οδηγούνται στο λιμάνι επειδή προσπαθούν να αποτρέψουν την λαθραία επιβίβαση τους
σ’ αυτές, αλλά και των Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών, έχουν αντιληφθεί πως εδώ έχει καταλυθεί η έννοια του Κράτους.
Οι λαθρομετανάστες, από τη δική τους πλευρά, δεν έχουν τίποτε άλλο να χάσουν.
Ακόμη και η ίδια η ζωή τους έχασε κάθε αξία, έτσι όπως τους την έχουν υποβαθμίσει.
Από την άλλη οι Αστυνομικοί και οι λιμενικοί, είναι απογοητευμένοι, αφού η πολιτική τους κυρίως αλλά και οι φυσικές τους ηγεσίες, τους απαγορεύουν ακόμη και να προστατευτούν από τον πετροπόλεμο που δέχονται καθημερινά από τους λαθρομετανάστες.
Όμως το μήνυμα που φεγγοβολά και «φωτίζει» τη Θεσπρωτική Κοινωνία, έχει τρομοκρατήσει τους κατοίκους της. Που βλέπουν να μην προστατεύεται η ζωή τους, η περιουσία τους, η ηρεμία τους, από την ίδια την Πολιτεία.
Κι όλα αυτά, γιατί η Κυβέρνηση, όχι μόνο σήκωσε τα χέρια στο καυτό αυτό θέμα της λαθρομετανάστευσης αλλά, αντίθετα ρίχνει το «μπαλάκι» στις ανήμπορες, ανίκανες και αδύναμες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τοπικές υπηρεσίες.
Το κακό, βέβαια, επιδεινώνεται γιατί τόσο οι Κρατικές υπηρεσίες όσο και οι Αυτοδιοικητικές, είναι υποταγμένες στον κακώς εννοούμενο Κομματισμό, με αποτέλεσμα να αρνούνται να αναλάβουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες απέναντι των πολιτών που εκπροσωπούν και υποτίθεται πως υπηρετούν.
Αν δεν ίσχυε αυτό, είναι βέβαιο πως με μια και μοναδική κίνηση θα πειθανάγκαζαν την Κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τόσο τους νό μους του Ελληνικού Κράτους όσο και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
Η κίνηση αυτή έχει να κάνει με το ΚΛΕΙΣΙΜΟ του λιμανιού για λίγους μήνες, όσο θα χρειάζονταν η Κυβέρνηση για την επίλυση του προβλήματος.
Είναι βέβαιο πως αν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας κλείσει για 5-8 μήνες, οι λαθρομετανάστες θα πάψουν να κατευθύνονται εδώ και με ελεύθερο πεδίο θα είναι εύκολο στην Κυβέρνηση να δώσει αυτές τις οριστικές λύσεις.
Πιθανότατα οι λαθρομετανάστες να αλλάξουν τόπο προορισμού απ’ όπου θα «ορμούν» προς στις Βόρειες Ευρωπαϊκές Χώρες (π.χ. Βαλκανικές).
Που είναι βέβαιο πως ούτε θα επιδιώξουν ούτε θα μπορέσουν να αποτρέψουν τη διέλευσή τους προς στις χώρες αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όταν δε το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα το βιώσουν οι Χώρες αυτές, τότε επίσημα και υπεύθυνα οι ηγεσίες τους θα υποχρεωθούν να το λύσουν οριστικά.
Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, φίλοι της Τοπικής εξουσίας.
Το …πήδημα είναι δική σας επιλογή.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!