tromaktiko: Ανταπάντηση στο: "Ακατανόητη συμπεριφορά στο 15ο δημοτικό"

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ανταπάντηση στο: "Ακατανόητη συμπεριφορά στο 15ο δημοτικό"



Είμαι και γω γονέας παιδιού σε δημοτικό και θα ήθελα να προχωρήσω ακόμη πιο πέρα από τον αγανακτισμένο γονέα που έστειλε το αρχικό μήνυμα και του απάντησε ατυχώς κάποιος αναγνώστης με το http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/15_05.html .

Σαφέστατα οι δάσκαλοι-δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν διακαώς να αρρωσταίνουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται προκειμένου να είναι πιο ξεκούραστη η μέρα τους. Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των γονέων όπως και πολλά άλλα στραβά. Η αναισθησία τους δε είναι τέτοια που πρόσφατα παρατήρησα ότι ακόμη και με βροχή τα είχαν έξω στο προαύλιο!!! Θυμάμαι ότι όταν ήμουν εγώ στο δημοτικό, ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ τότε, (παιδαγωγός, όχι δημόσιος υπάλληλος) τις βροχερές μέρες όσα παιδιά δεν είχαν τους γονείς τους στο σχολασμα, τα πήγαινε στο σπίτι τους με το αμάξι μαζί με την συνοδεία 2ου δασκάλου.
Ειδικά μάλιστα όσον αφορά τους επιτηρητές στα διαλείμματα δασκάλους-δημοσίους υπαλλήλους η κατάσταση είναι τραγική. Η επιτήρηση στην καλύτερη περίπτωση έχει να κάνει με "πηγαδάκια" συζήτησης μεταξύ τους ενώ στην χειρότερη δεν υφίσταται με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν σαφέστατα και οι εξαιρέσεις και γιαυτό μάλιστα το φαινόμενο είναι πιο έντονο. Διότι αν δεν υπήρχαν, τότε θα έλεγα ότι μάλλον έτσι θα είναι και ότι εγώ είμαι υπερβολικός. Όμως όταν βλέπω κάποιους (ελάχιστους δυστυχώς) να επιτηρούν σωστά, να προστατεύουν τα παιδιά, να σταματούν τους καυγάδες εν τη γεννέσει τους, να νουθετούν και άλλα πολλά τότε γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος με όλους τους υπόλοιπους.
Η δημοσιουπαλληλική τους νοοτροπία είναι πολύ περισσότερο εξοργιστική ειδικά σε παιδιά τα οποία έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή αναπτυξιακές διαταραχές. Εκεί η απουσία τους λόγω εγκληματικής άγνοιας αλλά και βαρεμάρας είναι απίστευτη. Επειδή η ενασχόλησή τους με τέτοια παιδιά απαιτεί χρόνο και σίγουρα περισσότερη κούραση προτιμούν την πλήρη αδράνεια και ο Θεός βοηθός. Βάζουν όλα τα παιδια στο ίδιο τσουβάλι, εφαρμόζουν ίδιο τρόπο αντιμετώπισης για όλους και ας γίνει ότι είναι να γίνει. Η μονη τους σκέψη είναι να φύγουν τάχιστα από τον χώρο του σχολείου και να μεταβούν στο σπίτι τους.
Δεν θα επεκταθώ άλλο αλλά θα αναφέρω κάτι που μου είπε καποιος άλλος γονέας . "Αν τους κάνουν και άλλες περικοπές, σε λίγο θα τρώμε ξύλο από τους δασκάλους μόνο και μόνο επειδή τους ενοχλούμε με ερωτήσεις για τα παιδιά μας".
Σίγουρα θα υπάρξει οργισμένη αντίδραση από δασκάλους-δημοσίους υπαλλήλους. Δυστυχώς στα χρόνια που ζούμε ο εγωισμός κυριαρχεί πάντα σε βάρος της αυτοκριτικής. Ας κάνουν λίγη αυτοκριτική οι προαναφερθέντες. Ειδικά μάλιστα οι γυναίκες δασκάλες-δημόσιοι υπάλληλοι. Εκεί το φαινόμενο είναι απείρως εντονότερο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!