Η απορρόφηση της ΑΛΟΥΝΕΦ από τη μητρική ΑΛΟΥΜΥΛ ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ η απόλυση των εργαζομένων (εκ των οποίων 21 απολύθηκαν τον Ιανουάριο και 19 το Φεβρουάριο) ήταν -μεταξύ άλλων- αποτέλεσμα της αναστολής λειτουργίας τριών τμημάτων της εταιρείας.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Φιλοκτήμων Βακάλης, «ο όμιλος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη από την αρχή της οικονομικής κρίσης, μέσω της διαδικασίας της αναδιάρθρωσής του».
Ερωτηθείς αν έπονται περισσότερες απολύσεις, απάντησε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, μελλοντικώς, συναρτώνται άμεσα με την πορεία της εταιρείας και το πόσο παραγωγική είναι και, άρα, δεν μπορεί να προβλεφθεί τίποτα. Σχετικά με το αν υπάρχει, εκ μέρους της διοίκησης, πρόθεση αξιοποίησης του "εργαλείου" των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια διάθεση».
Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις, προχωρώντας σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ ο πρόεδρός του, Άγγελος Μπεμπεκίδης, υποστήριξε ότι η συγχώνευση της ΑΛΟΥΝΕΦ στη μητρική ήταν απλά ένα τέχνασμα.
Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, έτσι δόθηκε στη διοίκηση η δυνατότητα να απολύσει το 5% των εργαζομένων συνολικά στον όμιλο και όχι το 5% εκείνων της ΑΛΟΥΝΕΦ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ