tromaktiko: 44 εκατ. φτωχοί σε έξι μήνες!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

44 εκατ. φτωχοί σε έξι μήνες!



Άλλους 44 εκατ. ανθρώπους έριξε σε ακραία φτώχεια η εκτίναξη των τιμών των τροφίμων τον τελευταίο χρόνο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία κρούει τον κίνδυνο για το άλμα των τιμών του καλαμποκιού και των σιτηρών.
Μάλιστα μετά την εξέλιξη αυτή, ο αριθμός των υποσιτιζόμενων στον κόσμο, αναμένεται να φτάσει το 1 δις ως το τέλος του έτους.


Ο Ρόμπερτ Ζέλικ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, τόνισε την Τρίτη ότι οι παγκόσμιες τιμές τροφίμων «έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα», καταγράφοντας άυξηση 29% πέρυσι, και βρίσκονται μόλις 3% χαμηλότερα από το ζενίθ τους το καλοκαίρι του 2008.
Ο ίδιος σημείωσε ότι την κατάσταση επιβαρύνουν και οι απαγορεύσεις στις εξαγωγές (όπως από την πλευρά της Ρωσίας, εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών) και τα φαινόμενα ακραίων καιρικών συνθηκών.
Αυτές οι αυξήσεις ήταν προς όφελος των αγροτών και ορισμένων χωρών εξαγωγής. Όμως, για την Παγκόσμια Τράπεζα, ο αντίκτυπός τους στο σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη είναι αρνητικός: έχουν βγάλει μόνο 24 εκατομμύρια ανθρώπους από την ακραία φτώχεια, ενώ έχουν βυθίσει σε αυτήν 68 εκατομμύρια άλλους.
star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!