tromaktiko: Νεκρός από αστυνομικά πυρά 46χρονος που έπασχε από Πάρκινσον

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Νεκρός από αστυνομικά πυρά 46χρονος που έπασχε από Πάρκινσον



Νεκρός έπεσε, από αστυνομικά πυρά, ένας 46χρονος που έπασχε από Πάρκινσον, ο οποίος είχε εισβάλλει σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στην Κάτω Αχαΐα και απέσπασε, υπό την απειλή όπλου 200 ευρώ από έναν...
 πελάτη. Ο 46χρονος ήταν καλυμμένος με ένα σεντόνι και φορούσε αποκριάτικο καπέλο. Στάθηκε στην είσοδο του υποκαταστήματος και τρέμοντας απείλησε έναν πελάτη, ζητώντας του χρήματα.

Ο πελάτης του έδωσε 200 ευρώ και στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με μία μοτοσικλέτα που είχε αφήσει λίγο πιο κάτω.

Στο δρόμο προς την Πάτρα, τον εντόπισε περιπολικό και άρχισε το ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία.

Στην περιοχή Καραμεσηνέικα, σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα ο 46χρονος να πέσει νεκρός.

Τα δύο αδέλφια του 46χρονου, κατηγόρησαν τους αστυνομικούς ότι πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον αδερφό τους και ότι εκείνος δεν θα μπορούσε να ανοίξει πυρ εναντίον τους, αφού οδηγούσε τη μηχανή του και είχε το δίκαννό του, κρεμασμένο στην πλάτη.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ισχυρισμό που προέβαλαν μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι αστυνομικοί άνοιξαν πρώτοι πυρ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν τη μηχανή που οδηγούσε για να μην ξεφύγει και μία από τις σφαίρες ήταν αυτή που τον πέτυχε.

Εντελώς διαφορετική όμως είναι η εκδοχή των αστυνομικών αρχών. Ανώτεροι αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν στην εφημερίδα ''Κόσμος'' και ισχυρίστηκαν ότι κατά την καταδίωξη του ληστή, οι αστυνομικοί του φώναζαν από τα μεγάφωνα των περιπολικών να σταματήσει και πάνω σε μία στροφή, ο ίδιος είτε έχασε τον έλεγχο κι έπεσε από τη μηχανή, είτε αποφάσισε να την εγκαταλείψει.

Φεύγοντας όμως στράφηκε προς την πλευρά των αστυνομικών και όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί πυροβόλησε με το δίκαννο, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να ανταποδώσουν τα πυρά και μία από τις σφαίρες να τον πετύχει στο στήθος, ρίχνοντάς τον νεκρό στο έδαφος.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που μετέφερε τον 46χρονο στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαϊας, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους αρμόδιους ιατρούς.

Σύμφωνα με τον αδελφό του, ο εκλιπών έπασχε από Πάρκινσον, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό. Πατέρας πέντε παιδιών εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός!

digitalcrete.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!