tromaktiko: Πρωτογενές πλεόνασμα 5% το 2015 ο μεγάλος στόχος του ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτογενές πλεόνασμα 5% το 2015 ο μεγάλος στόχος του ΥΠΟΙΚ



Στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος το 2015 της τάξης του 5% επί του ΑΕΠ στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του ΥΠΟΙΚ...
, λίγο μετά τη συνάντηση του Γ.Παπακωνσταντίνου με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Να αναφέρουμε ότι στη συνάντηση των αξιωματούχων με τον υπουργό συζητήθηκε το πλαίσιο 2012-2015, για το οποίο προβλέπονται μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ) που πρέπει να έχουν νομοθετηθεί έως τον Μάιο. Στελέχη του υπουργείου αναφέρουν ότι θα υπάρξει διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και οικονομολόγους για τις στοχευμένες δράσεις που θα απαιτηθούν σε δαπάνες και ανάπτυξη, που θα εξειδικευθούν για κάθε υπουργείο.
Πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εκπρόσωποι της τρόικας επικεντρώνονται στην επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ όπως το GFF, είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες η έγκριση της τέταρτης δόσης του δανείου (ύψους 15 δισ. ευρώ) θεωρείται σίγουρη.
Επίσης πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι οι επικεφαλής της τρόικας δεν εντόπισαν σημαντικά προβλήματα στις δεσμεύσεις που έχει λάβει η χώρα ή στα χρονοδιαγράμματα της υλοποίησής τους, αλλά το μεγάλο στοίχημα θα είναι να μη χαθεί η δυναμική στις μεταρρυθμίσεις.
Τέλος, πολύ σημαντικό κρίνεται το θέμα της εφαρμογής των επιχειρησιακών συμβάσεων και της κατάργησης των περιορισμών σχετικά με αυτές, ενώ για ακόμη μια φορά διευκρινίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.


http://www.greekfinanceforum.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!