tromaktiko: 50.000 δολάρια για… το άγαλμα του Ρόμποκοπ!

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

50.000 δολάρια για… το άγαλμα του Ρόμποκοπ!



Περισσότερα από 50.000 δολάρια κατάφεραν να συγκεντρώσουν κάτοικοι του Ντιτρόιτ μέσω μιας καμπάνιας από το ίντερνετ. Ο σκοπός; Να κατασκευαστεί άγαλμα με το «αγαπημένο» παιδί της πόλης, τον γνωστό σε όλους μας Ρόμποκοπ, τον αστυνομικό μισό άνθρωπο-μισό ρομπότ που πρωταγωνίστησε στις ταινίες του '80 που έκαναν πάταγο παγκοσμίως!



Η ιδέα ξεκίνησε μετά από πρόταση ενός καλλιτέχνη της πόλης, του Τζέρι Παφεντόρφ, στον δήμαρχο της πόλης, Ντέιβ Μπινγκ, μέσω twitter για να κατασκευαστεί ένα άγαλμα για τον Ρόμποκοπ!
«Η Φιλαδέλφεια έχει άγαλμα του Ρόκι. Ο Ρόκι όμως δεν πιάνει μια μπροστά στον Ρόμποκοπ. Είναι μεγάλος εκπρόσωπος του Ντιτρόιτ.Υπάρχουν σχέδια για άγαλμα του Ρόμποκοπ;» έγραψε στο twitter του δημάρχου ο Πάφεντορφ.

Ο δήμαρχος απάντησε πως δεν υπάρχουν πλάνα για ανέγερση αγάλματος του Ρόμποκοπ αλλά η ιδέα του ενέπνευσε μια διαδικτυακή καμπάνια μέσω της οποία τελικά κατάφεραν να μαζευτούν για αυτό το σκοπό 53.000 δολάρια!

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος, Μπράντον Γουόλι, «ένα άγαλμα δύο μέτρων του Ρόμποκοπ θα αύξανε τον τουρισμό στην πόλη, όπως κάνει ο Ρόκι Μπαλμπόα στη Φιλαδέλφεια και το άγαλμα του Φόνζι στο Μιλγουόκι».
Το μόνο που μένει, πλέον, είναι να δοθεί η άδεια από το δήμαρχο...

star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!