tromaktiko: Τσικνοπέμπτη με 500 κιλά σούβλας στο Παραλίμνι

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τσικνοπέμπτη με 500 κιλά σούβλας στο Παραλίμνι



Με 500 κιλά κρέας σούβλας, δεκάδες κιλά λουκάνικα, ξηρούς καρπούς, ζαρζαβατικά, ζιβανία και κρασί, όλα κερασμένα από το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου, η «πρωτεύουσα» των Κοκκινοχωριών θα υποδεχθεί σήμερα στις επτά το βράδυ, τον δικό της Καρνάβαλο...
Ο «Βασιλιάς της Λίμνης», συνοδευόμενος από μαζορέτες και μουσικές μπάντες, αφού περάσει από κεντρικούς δρόμους του Παραλιμνίου, θα φτάσει στις επτά στην πλατεία Γεωργίου, όπου ο δήμος, βάζοντας για πρώτη φορά το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, θα έχει στημένο τρικούβερτο γλέντι υποδοχής και τήρησης του εθίμου της «Τσικνοπέμπτης».


Μιλώντας στον «Φ» ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτιστικών του δήμου Δημήτρης Μούσιης, τόνισε ότι η αποψινή εκδήλωση στο κέντρο του Παραλιμνίου αποσκοπεί στο να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ξεφύγουν από τη ρουτίνα και τα καθημερινά προβλήματα, γλεντώντας με την ψυχής τους, όπως άλλωστε επιβάλλει και το παραδοσιακό έθιμο της «Τσικνοπέμπτης». Το άρμα του «Βασιλιά της Λίμνης» θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο και θα συνοδεύεται από τη δημοτική μπάντα. Θα το περιστοιχίζουν δεκάδες μαζορέτες που πρόσφερε η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας.

Στην κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου θα γίνει η υποδοχή του Καρνάβαλου και η επίσημη έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Παραλίμνι. Μεταξύ άλλων, στο καλλιτεχνικό τμήμα της εκδήλωσης θα εμφανιστούν το χορευτικό συγκρότημα Παραλιμνίου «Παρά τη Λίμνη». Ακόμη θα τραγουδήσει η Βασιλική Χατζαδάμου, με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος του Παναγιώτη Κρεμμαστού.

Στο… γαστρονομικό μέρος της εκδήλωσης, 17 εθελοντές μαθητές της Τεχνικής Σχολής Παραλιμνίου θα αναλάβουν να ψήνουν ακατάπαυστα σούβλα, μέχρι που να «φκερώσει» το ψυγείο με τα 500 κιλά κρέατος. Ακόμη, θα στηθούν σε όλο το εύρος της Πλατείας Αγίου Γεωργίου τραπέζια φορτωμένα ζιβανία, κρασί, ξηρούς καρπούς και ζαρζαβατικά, που θα συνοδεύουν την προσφερόμενη σούβλα.

Και επειδή ο καιρός δεν έχει εμπιστοσύνη, ο δήμος μερίμνησε να στηθούν ακόμη και τέντες, αλλά και να υπάρχουν και μικρές εστίες φωτιάς που θα ανάψουν πρόσκοποι, ώστε να «βράζει» ο κόσμος. Ο κ. Μούσιης ευχαρίστησε τις δύο κυπριακές ζυθοβιομηχανίες και την εταιρία «Σόδαπ» που στήριξαν την εκδήλωση, καθώς και όσους θα εργαστούν απόψε για την επιτυχία της.
philenews.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!