tromaktiko: Σχετικά με: "750; σε ωρομίσθιους καθηγητές!"

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με: "750; σε ωρομίσθιους καθηγητές!"



Ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπει κανείς το θέμα.. Σε αυτόν που του φαίνονται λίγα τότε κακώς επέλεξε αυτό το μονοπάτι. Σε αυτόν που του φαίνονται πολλά τότε μάλλον παίρνει τόσα και δουλεύει 8ώρο τη μέρα.
Το θέμα δεν είναι πόσα δίνει το υπουργείο, ο ιδιωτικός τομέας ή ο ΟΑΕΔ αλλά τι δρόμο επιλέγει κανείς να ακολουθήσει. Όταν τελείωσα τη σχολή μου στη Φιλοσοφική το 2003 έδωσα ΑΣΕΠ αλλά καμία όρεξη δεν είχα να ασχοληθώ σοβαρά, οπότε ως φυσικό επακόλουθο απέτυχα. Θα μπορούσα να συνεχίσω για κάποια χρονάκια ακόμα να προσπαθώ να μπω μέσω ΑΣΕΠ σε κάποιο σχολείο κάνοντας στο μεταξύ ιδιαίτερα από εδώ και από εκεί μέχρι να τα καταφέρω μια μέρα και να τρέχω στην Χ Ψ επαρχία μέχρι να μαζέψω τα μόρια για να έρθω κάποια στιγμή στην Αθήνα. Δεν ακολούθησα αυτό το μονοπάτι όμως. Μπήκα συνειδητά στον ιδιωτικό τομέα με όλη την ανασφάλεια και με όλα τα επακόλουθα. Ξεκίνησα με 750? μεικτά (600? στο χέρι) για 8ώρη εργασία. Τώρα παίρνω αρκετά παραπάνω αλλά δουλεύω πολύ. Έχω δουλέψει έως και 180 ώρες υπερωριών μέσα σε δύο μήνες!! Αλλά αυτό επέλεξα, γιατί μένω σπίτι μου και δεν χρειάζεται να νοικιάζω κανένα δωματιάκι τρύπα κάπου στην Ελλάδα και να με τρώνε βενζίνες, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά προκειμένου να ξεκλέβω κάνα ΣΚ για να βλέπω φίλους και οικογένεια. Την εκπαίδευση την λατρεύω αλλά δεν κάνει για το ζην μου. Το να μαθαίνεις σε κάποιον κάτι, είτε είναι μαθηματικά είτε αρχαία είτε μουσική είτε αγγλικά είναι priceless και το μόνο ουσιαστικό αντίτιμο είναι η ικανοποίηση που παίρνεις στο ότι συμβάλεις στη διαμόρφωση ενός ανθρώπου. Αυτός που το κάνει λοιπόν και του φαίνεται μικρή η αμοιβή ας αλλάξει ρότα και αυτός που του φαίνονται πολλά να σκεφτεί αν η μόρφωση του παιδιού του αξίζει τόσα λίγα.

Αναγνώστρια

-----------------------------------

Σχετικά με το δημοσίευμα http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/750-14.html
το οποίο σχολίαζε τον μισθό και τις συνθήκες των ωρομισθίων θα ήθελα να πω στον φίλτατο αναγνώστη ότι:
Η γυναίκα μου εργάζεται και είναι καθηγήτρια Αγγλικής (όχι μόνιμη). Την έχουν τοποθετήσει σε 5 διαφορετικά σχολεία και πρέπει καθημερινά να πηγαίνει σε 2-3 σχολεία. Τον μήνα τα έξοδα βενζίνης είναι πάνω από 300 Ευρώ. Εργάζεται σε γειτονικό νομό από αυτόν που διαμένουμε (όχι ο τόπος καταγωγής μας). Αν εργαζόταν πιο μακρυά θα έπρεπε να νοικιάσει σπίτι με ότι αυτό συνεπάγεται. Πληρώνεται μια στη χάση και μια στη φέξη. Ο Ιανουάριος είναι απλήρωτος αυτή την στιγμή. Για κάθε μια ώρα διδασκαλίας απαιτείται ισόποση σχεδόν εργασία στο σπίτι. Κάθε μέρÎ! ± βρίσκεται πάνω από 2 ώρες στον δρόμο με κίνδυνο ατυχήματος και φθορά της προσωπικής μας περιουσίας (χρησιμοποιεί το αμάξι μας). Η εργασία της θεωρείται (όταν γίνεται σωστά) από τις πιο δύσκολες εργασίες. Έχετε 1-2 παιδιά στο σπίτι σας και ώρες ώρες τρελαίνεστε. Για μπείτε σε μια τάξη με 15-20 μικρά παιδιά τα οποία είναι κουρασμένα από όλη την ένταση της ημέρας και δοκιμάστε να δούμε πόσες ώρες μπορείτε απλά να παραμείνετε μέσα χωρίς να κάνετε τίποτε παρά μόνο να επιβλέπετε την τάξη.

Μιλάτε χωρίς να έχετε απλή γνώση της κατάστασης και προβοκάρετε. Είμαι απόλυτος σε αυτό. Είστε βαλτοί για την δημιουργία κλίματος. Και σε περίπτωση που έχετε όλοι εσείς διάθεση για πραγματική κριτική ελάτε μαζί μου να συνοδεύσουμε την γυναίκα μου στην εργασία της. Πολλές φορές γυρνάει σπίτι μετά τις 18:00 χωρίς να έχει κουράγιο να φιλήσει τα δικά μας παιδιά.
ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...
ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ) ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ.

Υ.Γ. Οι ειδικότητες της Αγγλικής, Γαλλικής, Πληροφορικής κλπ. είναι ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΕΣ ειδικότητες. ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία των ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ άσχετα αν καλούνται να διδάξουν σε δημοτικά σχολεία. Στα αγγλικά ο καθηγητής αποκαλείται Professor/Teacher. ( βλέπε: http://en.wikipedia.org/wiki/Professor ). Και στην Ευρώπη οι συνθήκες εργασίας είναι αυτές που επιτρέπουν από την κοινωνία αυξημένες υποχρεώσεις με αυξημένες αμοιβές. Στην Ελλάδα μας : οι συνθήκες είναι απαράδεκτες, οι μισθοί θέλουμε να εκμηδενιστούν ενώ οι υποχρεώσεις του εκπαιδευτικού να πολλαπλασιαστούν.
Σας παρακαλώ.... Τέλος οι προβοκατόρικες δημοσιεύσεις για το θέμα αυτό. Σε κάθε μια από αυτές θα απαντούμε με επιχειρήματα και σε ύφος πολύ πιο έντονο από αυτό του συγκεκριμένου post. Να διοριστείτε και σεις και να δουλέψετε σε 4-5 διαφορετικές πόλεις, μακρυά από το σπίτι σας για 10-15 χρόνια και μετά ελάτε να προβοκάρετε από τον καναπέ σας. Οι εκπαιδευτικοί δυστυχώς δεν έχουν καναπέ για να το κάνουν αυτό. Τον έχουν αφήσει στο πατρικό τους.... εδώ και χρόνια....
Αναγνώστης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!