tromaktiko: Σαρώνει ο ιός της γρίπης - Εφτασαν 88 τα θύματα

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σαρώνει ο ιός της γρίπης - Εφτασαν 88 τα θύματα



Εντονη ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί η επέλαση της φονικής γρίπης Η1Ν1 στην Ελλάδα, καθώς καθημερινά αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των θυμάτων.
Χθες, άλλοι τέσσερις επιβεβαιώθηκε ότι πέθαναν εξαιτίας του ιού, ενώ ακόμη δύο θάνατοι πιθανότατα οφείλονταν στη γρίπη.

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα, ήταν υγιής, και έφυγε σε ηλικία μόλις 31 ετών. Ετσι, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της νέας γρίπης από την αρχή του έτους έφτασε τα 88, ενώ αυξάνονται συνεχώς και οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική, οι οποίοι έχουν φτάσει τους 142.

Αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί από τη γρίπη οι οποίοι δεν είχαν άλλη ασθένεια, ήταν δηλαδή απόλυτα υγιείς. Οι γιατροί συνιστούν στους πολίτες να κάνουν εμβόλια, ειδικά οι ευπαθείς ομάδες και να τηρούν όλα τα μέτρα προφύλαξης, κυρίως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Πτωτική πορεία
Πάντως, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η πτωτική πορεία της γρίπης και να μειωθεί ο καθημερινός αριθμός των θυμάτων και των σοβαρά ασθενών. Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η εβδομαδιαία συνάντηση του υπουργείου Υγείας, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας για την πορεία της εποχικής γρίπης.

imerisia.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!