tromaktiko: Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Alpha Bank με την ΕΤΕ - Είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσφορά μας είναι ικανοποιητική λέει η ΕΤΕ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Alpha Bank με την ΕΤΕ - Είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσφορά μας είναι ικανοποιητική λέει η ΕΤΕ



Σε conference call προχώρησε πριν από λίγο η ΕΤΕ, με το πρώτο συμπέρασμα να είναι ότι η διοίκηση της ΕΤΕ δεν προτίθεται, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δηλώσεις, να προχωρήσει σε αύξηση του προσφερόμενου αντιτίμου, ενώ με ...
χαρακτηριστικό τρόπο η τράπεζα ανέφερε ότι “είμαστε πεπεισμένοι ότι η προσφορά μας είναι ικανοποιητική”.  Επιπλέον η διοίκηση της ΕΤΕ κατά τη διάρκεια του conference call ανέφερε ότι η περισσότερο ωφελημένη από το deal θα είναι η Alpha Bank, λόγω των συνεργιών, αναφέροντας μάλιστα ότι η τράπεζα θα είχε τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσει τα κόστη χρηματοδότησης της με αυτά της ΕΤΕ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τους αναλυτές, η ETE δήλωσε ότι το νέο σχήμα θα είχε πάνω από 1000 καταστήματα, τη γνωστή μάλιστα στρατηγική θέση στην Τουρκία (κάτι το οποίο θα ήταν ένα ακόμη όφελος για την Alpha Bank), ενώ η νέα τράπεζα που θα μπορούσε να δημιουργηθεί θα ήταν μέσα στα 25 ισχυρότερα τραπεζικά σχήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, να αναφέρουμε ότι η ΕΤΕ επανέλαβε ότι οι συνολικές συνέργιες θα ήταν ύψους 700εκ ευρώ, τα οποία θα ήταν εφικτά να επιτευχθούν μέσα στα 3 χρόνια από τη δημιουργία του νέου σχήματος.

Αναφορικά με τη διοίκηση της Alpha Bank, φαίνεται ξεκάθαρα να εμμένει στην αρχική της άρνησης , με τις πληροφορίες πάντα να αναφέρουν ότι η Alpha Bank θέτει ως minimum τίμημα αυτό των 0,89 μετοχών της Alpha Bank για κάθε μια της ΕΤΕ, ενώ νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε περίπτωση θετικής έκβασης των συζητήσεων σε επίπεδο Ε.Ε., αναφορικά με την τύχη του Ελληνικού χρέους (μετά τις συνόδους του Μαρτίου) και τη δημιουργία ενός πιο ξεκάθαρου σκηνικού στο θέμα του μεγάλου χαρτοφυλακίου ομολόγων της ΕΤΕ, η διοίκηση της Alpha Bank, με μεγαλύτερη “ασφάλεια” θα μπορούσε να συζητήσει εκ νέου την προσφορά, ακόμη και με την τελευταία προσφορά της ΕΤΕ. Όπως λοιπόν γίνεται αντιληπτό από τις συζητήσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Alpha Bank, ως πρόβλημα κρίνεται το μεγάλο χαρτοφυλάκιο ομολόγων της ΕΤΕ, και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποία η Alpha Bank ζητάει ένα φαινομενικά υψηλό αντίτιμο, για να αποτιμήσει και τον κίνδυνο μια πιθανής αρνητικής εξέλιξης στα ελληνικά ομόλογα - ελληνικό χρέος.

Τέλος, σε ερώτηση του GFF σχετικά με όσα ακούγονται για την EFG Eurobank, τα στελέχη της τράπεζας δηλώνουν άγνοια.

Προηγούμενα σχόλια
Η Alpha Bank ζητάει 0,89 μετοχές ανά 1 μετοχή της ΕΤΕ…. – Συνεχίζονται οι συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών (up date) (20/02/11 - 23:29)…

Συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση όλο το Σαββατοκύριακο οι συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών τόσο στην Alpha Bank όσο και στην ΕΤΕ, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες συναντήσεις της διοίκησης της Alpha Bank κυρίως αλλά και της ΕΤΕ με τους αντίστοιχους συμβούλους τους με την προσοχή να εστιάζεται στο ύψος του αντιτίμου το οποίο προσφέρθηκε από την ΕΤΕ (0,727 μετοχές της Alpha Bank για κάθε μια της ΕΤΕ).

Συγκεκριμένα, θα επαναλάβουμε και πάλι ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Alpha Bank θέτει ως minimum προσφορά μια σχέση ανταλλαγής των 0,89 μετοχών της Alpha Bank για κάθε μια της ΕΤΕ, ενώ από το στρατόπεδο της ΕΤΕ, οι τελευταίες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της προσφοράς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη να αναφέρουν ότι η προσφορά που ήδη έχει κατατεθεί είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική και χωρίς περιθώρια βελτίωσης. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη αναφέρουνε ότι ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες επαφές της Τράπεζες, οι οποίες αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, με συγκεκριμένους ξένους επενδυτές που κατέχουν μεγάλο αριθμό μετοχών της Alpha Bank, ενώ γίνεται λόγος και για την πιθανότητα δημόσιας πρότασης (αν και αυτή η περίπτωση εμφανίζεται ως ακραία και η λιγότερο πιθανή). Να αναφέρουμε τέλος, ότι η Alpha Bank αναμένεται να προβεί σε μια ανακοίνωση, ίσως και πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α., η οποία θα ξεκαθαρίζει τους λόγους της άρνησης, αλλά αφήνοντας την ίδια ώρα ανοιχτό και το ενδεχόμενο θετικής έκβασης των συζητήσεων, μετά από μια πιθανή βελτίωση του τιμήματος που θα προσφέρει η ΕΤΕ.

Προηγούμενο Σχόλιο (Κυριακή ξημερώματα 03:15).

Σύμφωνα με πληροφορίες* η Alpha Bank φαίνεται να θέτει ως minimum προσφορά με σκοπό να έναρξη επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση με την ΕΤΕ, μια σχέση ανταλλαγής των 0,89 μετοχών της Alpha Bank για κάθε μια της ΕΤΕ, δηλαδή ένα υψηλότερο τίμημα της τάξης του 22% σε σχέση με την αρχική πρόταση της ΕΤΕ. Να τονιστεί ότι οι ίδιες πληροφορίες θέτουν ένα πολύ σοβαρό θέμα για την πιθανότητα θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων, αυτό του διαχειριστικού ελέγχουν στην ΕΤΕ, με την προσοχή να εστιάζεται στο πραγματικό ύψος των ελληνικών ομολόγων που διαθέτει αυτή. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ύψος των ομολόγων για την ΕΤΕ υπολογίζεται περίπου στα 21δις ευρώ, ενώ αυτό της Alpha Bank αισθητά χαμηλότερο, περίπου στα 4,5δις ευρώ.

Μάλιστα κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος που η ΕΤΕ προχώρησε στην εν λόγω πρόταση, δηλαδή η δημιουργία ενός ξεκάθαρα μεγαλύτερου σχήματος, με σαφώς πιο διαχειρίσιμο χαρτοφυλάκιο ομολόγων σε σχέση με τα μεγέθη της νέας τράπεζας, στην όποια πιθανότητας αρνητικής έκβασης του ελληνικού χρέους – ελληνικών ομολόγων.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι κύκλοι της ΕΤΕ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις παραπάνω πληροφορίες.

*το GFF μεταφέρει τις πληροφορίες με κάθε επιφύλαξη λόγω της σοβαρότητας του θέματος.

Προηγούμενο σχόλιο (Σάββατο 15:15)

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή συνάντηση της διοίκησης της Alpha Bank με δύο συμβούλους της, την Citigroup και την JP Morgan, με σκοπό την εξέταση την πρότασης της ΕΤΕ, ενώ σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες πρόθεση της διοίκησης της Alpha Bank, μαζί τους παραπάνω συμβούλους είναι να θέσουν μια τιμή η οποία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ικανοποιήσει τους μετόχους της Alpha Bank.

greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!