tromaktiko: Black jack!

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Black jack!



Το «21» είναι συμβολικός αριθμός για τους λάτρεις του τζόγου. Μένει να αποδειχθεί για ποιον θα είναι τυχερή η αγωνιστική. Οι μάχες στην ουρά και στο ΟΑΚΑ ανοίγουν την αυλαία της ημέρας, που θα ολοκληρωθεί με το ντέρμπι στην Τούμπα, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τον τίτλο.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ

Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών! Η βαθμολογία από μόνη της αποτελεί το σπουδαιότερο κίνητρο για τις δύο ομάδες. Δεν είναι, όμως, το μοναδικό. Ο Παύλος Δερμιτζάκης, τον οποίο ήθελε ο Κώστας Πηλαδάκης, αλλά έδιωξαν οι οπαδοί της Λάρισας είναι, πλέον, προπονητής του Αστέρα. Ο Νίκος Κωστένογλου είναι στους Θεσσαλούς που έχουν χάσει μόνο μια φορά σε εφτά αγώνες από την ομάδα της Τρίπολης κι αυτή ήταν στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο Αστέρας δεν έχει σκοράρει ΠΟΤΕ στην Τρίπολη κόντρα στη Λάρισα, η οποία όμως φέτος δεν έχει κερδίσει ακόμα παιχνίδι εκτός έδρας. Κι όλα αυτές οι μικρές λεπτομέρειες, τη στιγμή που οι δύο ομάδες έχουν διαφορά μόλις τριών βαθμών!

STATUS: Για μια θέση στον ήλιο!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:15 (NS6)
ΜΕΡΟΣ: Αστέρα Τρίπολης
GROUP: Μεγάλη η χάρη σου!

Μέχρι τώρα έχει αναλάβει ειδικές και επικίνδυνες αποστολές. Με την ΑΕΚ το πέτυχε, με τον Αστέρα Τρίπολης το ίδιο. Τώρα, καλείται ως προπονητής της Λάρισας να καταστρέψει εκείνο που ο ίδιος είχε πετύχει. Ο Νίκος Κωστένογλου είχε σώσει και με ευκολία την κατηγορία για την ομάδα της Πελοποννήσου το 2009, ωστόσο δεν είχε μείνει και μετά το καλοκαίρι. Με τους βυσσινί κάνει μια προσπάθεια να πετύχει το ίδιο και για να έρθει πιο κοντά στο στόχο του, πρέπει να σπρώξει τον Αστέρα προς τα κάτω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Μάνταλος, Τάτσης, Καρατζίκας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Επιστρέφει από τον τραυματισμό του ο Πουλίδο. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Βελάσκο και Μπλάζεκ.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ

Από τότε που επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια, έχει πιάσει τον Ηρακλή απ’ το… ρόπαλο! Ιδανική συγκυρία για να παίξει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Ο Πανσερραϊκός μετράει δύο ισοπαλίες και μια νίκη απέναντι στον γηραιό στις τελευταίες αναμετρήσεις του και θέλει να συνεχίσει την παράδοση, αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Μόνο που δεν του αρκεί ούτε η ισοπαλία, αφού βρίσκεται ουραγός στους 16 βαθμούς και μόνο με νίκη διατηρεί κάποιες ελπίδες. Ο Ηρακλής επίσης απειλείται από την επικίνδυνη ζώνη και χρειάζεται να περάσει αλώβητος από τις Σέρρες για να μην μπλέξει χειρότερα.

STATUS: Τελευταίο χαρτί!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 17:1 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Δημοτικό Σερρών
GROUP: Φρεσκαδούρες!

Οι αλλαγές προπονητών συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Ό,τι προλάβει να σώσει ο καθένας… Το ματς στις Σέρρες έχει ουσιαστικά δύο πρεμιέρες, αλλά τυπικά μόνο μία. Ο Γιώργος Παράσχος θα ντεμπουτάρει στον πάγκο του Ηρακλή κόντρα στον Μότσο Βούκοτιτς, ο οποίος πρόλαβε κι έκανε το ντεμπούτο του στη Λάρισα, αν και δεν μπορεί να κριθεί για το ματς στον κάμπο. Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν τη σεζόν 2008-09 με τον Παράσχο και την Ξάνθη να κερδίζουν 4-0 τον Λεβαδειακό του Σέρβου τεχνικού και με το ματς στη Λιβαδειά να έρχεται ισόπαλο 0-0. Ο Γιώργος Παράσχος επιστρέφει στον πάγκο του Ηρακλή μετά από 13 χρόνια και τη σεζόν 1997-98.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σταθόπουλος, Ευθυμιάδης, Αλεξέας
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Χωρίς προβλήματα θα παραταχθεί ο Πανσερραϊκός, με μοναδική αμφιβολία τον Παπάζογλου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Ο Χοσέμι είναι τιμωρημένος, οι Ηλιάδης και Γιάκομπς τραυματίες, αλλά υπολογίζεται ο νεοαποκτηθείς Σάνι Κεϊτά

ΑΕΚ-ΑΡΗΣ

Η ΑΕΚ ζει ακόμα στην παράνοια της προηγούμενης Τετάρτης και της πρόκρισης στον ημιτελικό με το… buzzer beater του Μίτσελ. Ο Άρης δεν κατόρθωσε να κερδίσει την προηγούμενη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ για να ζει κι εκείνος στη δική του παράνοια και το Σάββατο δύο ομάδες που συνηθίζουν να προσφέρουν θέαμα στα μεταξύ τους παιχνίδια, θέλουν να δώσουν συνέχεια στην παράδοση. Ειδικότερα η ΑΕΚ, που μετράει 39 νίκες εντός έδρας απέναντι στον Άρη, ο οποίος έχει ως θετικότερη ανάμνηση τη νίκη του το 2009.

STATUS: Φοβού τις καθυστερήσεις!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Σάββατο, 19:30 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: ΟΑΚΑ
GROUP: Εδώ είναι αυτός?

Πέρυσι πέτυχε πέντε γκολ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ε, όταν τα τρία από τα πέντε ήταν απέναντι στον Άρη, λογικό να μην αισθάνονται και τόσο ευχάριστα απέναντι στον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος της ΑΕΚ δεν παραχωρήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και με δεδομένο ότι προέρχεται από το γκολ απέναντι στην Ξάνθη, είναι από τα πρόσωπα του αγώνα. Αν, φυσικά, τον επιλέξει ο Μανόλο Χιμένεθ για να ξεκινήσει το ματς. Ο 24χρονος μέσος είχε σκοράρει δύο φορές στον αγώνα των πλέι οφ πέρυσι στο ΟΑΚΑ και μια ακόμα φορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επίσης στα πλέι οφ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Θάνος, Φαντόπουλος, Κωτσίρος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Εκτός αποστολής έμειναν οι Λυμπερόπουλος, Καφές και Καράμπελας, ενώ επιστρέφει ο Μπερνς. Ντεμπούτο θα κάνει ο Μπομπαντίγια, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Γιάννη Μηχαλίτσιο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Πολλά πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Ο Εργοτέλης, για παράδειγμα, μοιάζει ασφαλής στους 25 βαθμούς κι απ’ τη στιγμή που υπάρχουν τέσσερις ομάδες ανάμεσα σε εκείνον και την επικίνδυνη ζώνη. Έχει, όμως, στην έδρα του τον Πανιώνιο και την Καβάλα, πριν παίξει κατά σειρά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, συνεπώς και δεν έχει περιθώριο να χαλαρώσει. Ειδικά, όταν απέναντί του βρίσκεται ένας Πανιώνιος που ψάχνει να βρει παντού βαθμούς για να σωθεί και που την προηγούμενη εβδομάδα πληγώθηκε στο 90’.

STATUS: Φύλαγε τα ρούχα σου…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS3)
ΜΕΡΟΣ: Παγκρήτιο
GROUP: Έχω κι εξοχικό, πάμε για μπάνιο??

Ο Πανιώνιος έχει επισκεφτεί πολλάκις το Ηράκλειο. Κι έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση στο Παγκρήτιο, τόσο απέναντι στον Εργοτέλη όσο και απέναντι στον ΟΦΗ. Από τον Εργοτέλη έχει ηττηθεί μόνο το 2006 με σκορ 2-1, ενώ έχει κερδίσει δύο φορές με επιβλητικό τρόπο (5-2, 3-0) κι έχει αποσπάσει δύο ισοπαλίες (1-1 και 0-0). Επιπλέον, ούτε ο Τάκης Λεμονής έχει ηττηθεί ποτέ στο Παγκρήτιο. Κι αν το 3-3 όντας προπονητής του Ολυμπιακού δεν συνιστά επιτυχία, έχει να επιδείξει νίκη με τους ερυθρόλευκους και ισοπαλία ως προπονητής της Καλλιθέας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Σπάθας, Μποζατζίδης, Σωτηρόπουλος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Σαρρής δεν ξεπέρασε το πρόβλημά του, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί του Λεάλ. Ο Σιόβας είναι τιμωρημένος, ενώ θα κάνει ντεμπούτο ο Γκαλίτσιος.

ΚΑΒΑΛΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Καβάλα δείχνει να έχει ξεφύγει ολοκληρωτικά από τη μοίρα των μικρομεσαίων ομάδων. Πλέον, κερδίζει εύκολα παιχνίδια στην έδρα της και δύσκολα χάνει από ομάδες εκτός τετράδας μακριά από το «Ανθή Καραγιάννη». Λογικά, λοιπόν, και με δεδομένο πως εντός έδρας έχει ηττηθεί μόνο από Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχει το προβάδισμα απέναντι στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες θα είναι κουρασμένοι από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου για τα προημιτελικά του κυπέλλου, όμως γνωρίζουν πως αν «τσιμπήσουν» βαθμό και στην Καβάλα, δύσκολα θα μπλέξουν σε μεγάλες περιπέτειες.

STATUS: Μια «Χ»αρά και δυο τρομάρες!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: «Ανθή Καραγιάννη»
GROUP: Ένα και να καίει!

Μόλις μια αναμέτρηση είναι καταγεγραμμένη στα… μητρώα των δύο ομάδων σε επίπεδο Α’ Εθνικής. Καβάλα και Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το οποίο είχε διεξαχθεί στην Πάτρα. Στο σύνολο των αναμετρήσεων, πάντως, η Κέρκυρα έχει καλή παράδοση μέσα στην Καβάλα, αφού την έχει κερδίσει 3-0 στη Β’ Εθνική, έχει αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στη Γ’ Εθνική κι έχει επιβληθεί 1-0 για το κύπελλο Ελλάδας το 2001. Η Καβάλα έχει πάρει μόλις μία νίκη στην έδρα της, με σκορ 1-0 στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Βοσκάκης, Πάνου, Γούκος
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Οι Ντιέ και Πετκάκης είναι τιμωρημένοι, ενώ επιστρέφουν οι Ογκμπέτσε, Ρίος και Αποστολίδης. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Γκουστάβο και Ιωάννου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ

Ο αποκλεισμός από το κύπελλο στεναχώρησε, αλλά δεν πλήγωσε τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν αποδειχθεί φέτος «μανούλα» σε τέτοια παιχνίδια κι έτσι έχουν την Κυριακή την ευκαιρία να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να προσφέρουν γκολ και θέαμα απέναντι στην Ξάνθη. Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ θέλουν τους τρεις βαθμούς, ώστε μετά να περιμένουν κι ένα δωράκι από τη Θεσσαλονίκη, όπου αν ο Παναθηναϊκός χάσει, τότε το πρωτάθλημα τελειώνει.

STATUS: Θα τα φέρουμε… Τούμπα!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 15:00 (ΝΕΤ)
ΜΕΡΟΣ: Στάδιο Καραϊσκάκη
GROUP: Θέλω να δω τον Βασιλακάκη!

Κάποτε ήταν ο Σπύρος Βάλλας, άλλοτε ο Παρασκευάς Άντζας, πιο παλαιά ο Λουτσιάνο, πιο πρόσφατα ο Βασίλης Τοροσίδης. Με δεδομένη τη συντριπτική παράδοση του Ολυμπιακού απέναντι στην Ξάνθη (παρά το περυσινό 0-0 στο Καραϊσκάκη), τα βλέμματα θα στραφούν στον νεαρό μέσο της ακριτικής ομάδας, ο οποίος κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και φέρεται να είναι υποψήφιος για το… παιδομάζωμα των ερυθρολεύκων. Όπως και στην περίπτωση άλλων ποδοσφαιριστών φέτος, έτσι και για τον 22χρονο ο κόσμος του Ολυμπιακού θα έχει ένα ενδιαφέρον παραπάνω για να κοιτάζει και την αντίπαλη ομάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Αρετόπουλος, Τρύφωνας, Τουμπακάρης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Ο Κέβιν Μιραλάς θα εκτίσει την ποινή του, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είναι τραυματίας, όμως επιστρέφουν οι Ριέρα και Ντουντού. Τιμωρημένοι είναι οι Μαρσελίνιο και Μπέρτος, ενώ δεν υπολογίζεται ο Αλπιπαρμακόφσκι, που υπέστη θλάση και την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Βάλλα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Σε ένα μήνα θα τα πουν ξανά. Και ίσως τότε να έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία και για τους δύο, απ’ ό,τι την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός Βόλου απέκλεισε την Κέρκυρα, ο Ατρόμητος άφησε έξω τον Διαγόρα και στο δρόμο για τη συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου πρέπει να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Συνεπώς, το ματς της Κυριακής – αν και αρκετά διαφορετικό – μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρόβα για τους ημιτελικούς. Και παρότι ουδείς πρόκειται να το παραδεχτεί, είναι δεδομένο ότι το αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφώσει την ψυχολογία ενόψει των διπλών αναμετρήσεων του Μαρτίου.

STATUS: Πρόβα ημιτελικού!
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 17:15 (NS2)
ΜΕΡΟΣ: Πανθεσσαλικό
GROUP: Μονοπώλιο στον Βόλο!

Στο παρελθόν τα έχουν πει ξανά. Σε κάθε πιθανή κατηγορία και μόνο στο Κύπελλο Ελλάδας δεν είχαν αναμετρηθεί. Εκείνο που ποτέ δεν έχει γίνει ως τώρα είναι να κερδίσει ο Ατρόμητος μέσα στον Βόλο. Ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες (μία στην Α’ Εθνική και δύο στη Β’), ενώ παρόμοιος απολογισμός υπάρχει και στις ισοπαλίες. Μια ισοπαλία στη μεγάλη κατηγορία και τρεις στη δεύτερη την τάξει κατηγορία. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως σε κανένα από τα ματς στον Βόλο δεν έχουν σημειωθεί πάνω από δύο γκολ ή δεν έχει σκοράρει περισσότερα από ένα τέρματα κάποια απ’ τις δύο ομάδες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Γιάχος, Μπαλτάς, Μαγιάννης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Δεν προέκυψαν προβλήματα για τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μπαζίντσκι και ο Καραγκούνης, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση.

ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μια πρόκριση και ένας αποκλεισμός, απέναντι στις ομάδες που προήλθαν και με τον τρόπο που προήλθαν σίγουρα και δεν μπορεί να ξεχαστεί και να ξεπεραστεί μέσα σε λίγες ώρες. Στα μεθεόρτια των δύο ντέρμπι της προηγούμενης Τετάρτης, υπάρχει το πρωτάθλημα. Ο μοναδικός στόχος για τον Παναθηναϊκό που έχει μείνει εν μέρει ζωντανός και ο οποίος θα σβήσει αν οι πράσινοι δεν κερδίσουν τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος θέλει να γιορτάσει με τον κόσμο του την πρόκριση επί του Ολυμπιακού, όμως δεν καίγεται το ίδιο για βαθμούς, αφού η κορυφή δεν πιάνεται και μοναδικός στόχος είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη διαφορά ενόψει πλέι οφ.

STATUS: Κύπελλο, ε???
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Κυριακή, 19:30 (NS1 & HD))
ΜΕΡΟΣ: Τούμπα
GROUP: Χωρίς Σισέ μπορείς??

Είναι το μεγάλο ερώτημα για τον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος επιθετικός, ο οποίος είναι το «Α» και το «Ω» για τη φετινή ομάδα είναι τραυματίας και οι πράσινοι καλούνται να περάσουν από την Τούμπα, χωρίς το μεγάλο τους πυροβολικό. Το παρελθόν από πέρυσι, αλλά και φέτος δείχνει ότι οι πράσινοι σκοράρουν δύσκολα χωρίς τον Τζιμπρίλ Σισέ στην ενδεκάδα, έχοντας μέσο όρο γκολ σε πέντε αγώνες, ένα τέρμα! Στο μοναδικό φετινό παιχνίδι που έλειψε ο Γάλλος, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΦΙΛΩΝ: Τριτσώνης, Ακρίβος, Καρσιώτης
ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: Στη διάθεση του Μάκη Χάβου είναι οι νεοαποκτηθέντες Αρίας και Ετό, όμως δεν θα αγωνιστεί ο Σαβίνι και πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Κοντρέρας. Απόντες θα είναι οι τραυματίες Σισέ Μπουμσόνγκ, Καρνέζης, Λουίς Γκαρσία και ο τιμωρημένος Λουκάς Βύντρα.
http://www.gazzetta.gr/ 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!