Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
200γρ μπισκότα digestive 120gr καρύδια (κατά προτίμηση πέκαν), χοντροκομμένα
120gr φιστίκια αιγίνης (χαλεπιανά), αποφλοιωμένα
10 κόκκινα κεράσια, γλασαρισμένα ζαχαροπλαστικής
2 έτοιμες φωλιές μαρέγκας (κανονικό μέγεθος), σπασμένες στο χέρι
140gr ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup), ή μέλι
200γρ καλής ποιότητας σοκολάτα κουβερτούρα (70%), σπασμένη σε κομμάτια
Προετοιμασία:
Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια απευθείας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα πεκάν, τα φιστίκια και τα κεράσια. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ.
Ετοιμάστε ένα μπεν μαρί τοποθετόντας ένα πυρίμαχο μπόλ πάνω από μία κατσαρόλα με νερο που κοχλάζει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μέχρι το βούτυρο και η σοκολάτα να λιώσουν εντελώς.
Προσθέστε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μπολ με τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί.
Τοποθετήστε σε ένα βαθύ ταψάκι (20 x 30) πλαστική μεμβράνη αφήνοντας αρκετή να εξέχει των άκρων του δοχείου. Η μεμβράνη είναι σημαντική διότι θα σας βοηθήσει να το ξεφορμάρετε πιο εύκολα. Γεμίστε την φόρμα με το μείγμα σοκολάτας και πιέστε να απλώσει σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Διπλώνουμε την μεμβράνη πάνω από το κέικ για να καλυφθεί εντελώς το μείγμα μας.
Τοποθετούμε το κέικ μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει πριν το σερβίρουμε. Αναποδογυρίστε το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και κόψτε σε μερίδες/φέτες.
Σερβίρετε κέικ σας κρύο με τον καφέ ή το τσάι σας. Απολαύστε!