tromaktiko: Ζήτησε συγνώμη ο πρέσβης

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ζήτησε συγνώμη ο πρέσβης



Σε διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Τυνησίας πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν...
σήμερα έξω από τη γαλλική πρεσβεία ζητώντας η Γαλλία να ανακαλέσει το νέο πρεσβευτή της, Μπορίς Μπουιγιόν. Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την "προσβλητική συμπεριφορά" του Μπουιγιόν κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αυτή την εβδομάδα.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές είπαν ότι ο Μπουιγιόν είχε απαξιωτικό και αλαζονικό ύφος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν "Τυνησία: σεβάσου την ή φύγε".
Ο Μπουιγιόν έφθασε στην Τύνιδα την περασμένη εβδομάδα για να αντικαταστήσει τον προηγούμενο γάλλο πρεσβευτή, Πιέρ Μενά, ο οποίος ανακλήθηκε στο Παρίσι στη διάρκεια των εξεγέρσεων μετά από μία θητεία λίγο μεγαλύτερη του ενός χρόνου.
Ο Μπουιγιόν είναι 41 ετών, αραβόφωνος, πρώην σύμβουλος του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και η προηγούμενη θέση του ήταν στο Ιράκ.
Λίγο μετά τη διαδήλωση, ο Μπουιγιόν ζήτησε "συγγνώμη" από τους τυνήσιους στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, επειδή την Πέμπτη απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων με έναν τρόπο, ο οποίος φάνηκε "υπεροπτικός".
"Ζητώ συγγνώμη ενώπιον των δημοσιογράφων και όλων των τυνήσιων", είπε ο νεοδιορισθείς πρέσβης στα αραβικά.
 "Αν εκλάβατε τις απαντήσεις μου ως έναν τρόπο απάντησης υπεροπτικό, ειλικρινά θλίβομαι και ζητώ συγγνώμη από τον λαό της Τυνησίας", πρόσθεσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!