tromaktiko: Α. Ζερβός: Πολιτικό θέμα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Α. Ζερβός: Πολιτικό θέμα η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ



Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ [DEHr.AT] «υπάρχει ως προοπτική, αλλά δεν είναι θέμα της ΔΕΗ, είναι θέμα της κυβέρνησης», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός σε συνέντευξή του στο «Βήμα FM».

Ερωτηθείς αν είναι εφικτή η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι αυτά είναι ζητήματα πολιτικά, τα οποία δεν επιθυμεί να σχολιάσει.
Υπογράμμισε πάντως ότι η τιμή της μετοχής σε σχέση με την πραγματική αξία της ΔΕΗ είναι πάρα πολύ υποτιμημένη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρηματιστηριακή της αξία αυτή την περίοδο, με βάση τις τιμές της προηγούμενης εβδομάδας, είναι 2,8 δισ. ευρώ. Αλλά με βάση τα λογιστικά πάγια είναι 16 δισ. ευρώ.
«Και η πραγματική της αξία είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι υποβαθμισμένη η μετοχή της ΔΕΗ σε σχέση με την πραγματική της αξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο θέμα των ανεξόφλητων λογαριασμών, δήλωσε ότι συνολικά είναι της τάξης του 10%. «Αλλά πρέπει να δούμε τι σημαίνει ότι δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί. Γιατί πολλοί από τους λογαριασμούς πληρώνονται το επόμενο δίμηνο ή σε βάθος εξαμήνου», σημείωσε.
Ανέφερε πάντως ότι τα απόλυτα νούμερα δίνουν πολλές φορές μια λάθος εικόνα. «Αν δούμε τα στοιχεία του 2009 με αυτά του 2010, θα δούμε μια αύξηση 25%», δήλωσε ο κ. Ζερβός.


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1933811
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!