tromaktiko: Πάφος: Σκαλώνει ο δρόμος Πάφου - Πόλης - Καταγγελίες Βέργα

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πάφος: Σκαλώνει ο δρόμος Πάφου - Πόλης - Καταγγελίες Βέργα



Ενώ μετά την συμφωνία των δύο κοινοπραξιών για τον δρόμο ΠάφουΠόλης Χρυσοχούς ώστε να προχωρήσουν από κοινού στην εκτέλεση του έργου, άπαντες θεωρούσαν θέμα χρόνου την έναρξη των εργασιών...
το «θρίλερ» γύρω από το έργο που ταλανίζει για δεκαετίες την επαρχία Πάφου φαίνεται ότι θα συνεχισθεί επί μακρόν ακόμη.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», η προεργασία έχει σκαλώσει από τις 11 Ιανουαρίου, οπότε και πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνάντηση για το θέμα, με τους φορείς της επαρχίας Πάφου να επιρρίπτουν πλέον ευθέως την ευθύνη για την κατάσταση αυτή στη διαχειριστική επιτροπή για το έργο.

Προκειμένου να κινηθούν τα νήματα για το θέμα, μετέβη στο Τμήμα Δημοσίων Έργων στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κομμάτων και Οργανώσεων Πάφου (ΣΕΚΟ), δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο οποίος είχε επαφές με τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στην προώθηση του έργου. Ο κ. Βέργας έκανε λόγο για ανησυχητικές και παράλογες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των προεργασιών και στην έναρξη των έργων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο», τόνισε, «ότι κάποια υπηρεσιακά τμήματα ή παράγοντες τρενάρουν για άγνωστους σε μας λόγους την προώθηση του έργου. Δεν δικαιολογείται η παραμικρή καθυστέρηση, από τη στιγμή που από τις 11 Ιανουαρίου επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο κοινοπραξίες που θα αναλάβουν από κοινού το έργο δεν έχουν ουσιαστικά οικονομικές διαφορές. Η αιτιολογία που υπήρξε σε εκείνη την τελευταία συνεδρία για το θέμα, ότι υπάρχουν κάποια επιμέρους προβλήματα που πρέπει να εξετασθούν, είναι έωλη».

Ζήτησε δεσμεύσεις
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΣΕΚΟ Πάφου απαίτησε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για απεμπλοκή του ζητήματος από όποιο επουσιώδες πρόσκομμα και έναρξη των εργασιών. Ανησυχίες εξέφρασε μιλώντας στον «Φ» και ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Οδυσσέως, ο οποίος γίνεται επίσης δέκτης πληροφοριών όπως είπε για καθυστερήσεις στην προώθηση του έργου που δεν δικαιολογούνται από κανένα στοιχείο.







     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!