tromaktiko: Ανάπλαση ποταμοβραχιόνων στην Έδεσσα

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανάπλαση ποταμοβραχιόνων στην Έδεσσα



Η ανάπλαση των ποταμοβραχιόνων όπως σχεδιάστηκε για την περιοχή κιουπρί στο δέλτα των ποταμών πίσω από την ΔΕΗ
Ανάπλαση δικτύου ποταμοβραχιόνων λέγεται το νέο μεγάλο έργο που ετοιμάζει ο δήμος για την Έδεσσα και θα στοιχίσει 9.000.000€. Με λίγα λόγια όλα τα ποτάμια και οι γέφυρες της Έδεσσας θα γίνουν θερινά και φυσικά θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.
Σας θυμίζω τα αποτελέσματα του προηγούμενου μεγάλου έργου του δήμου Έδεσσας, με όνομα ανάπλαση ιστορικού και εμπορικού κέντρου Έδεσσας, τα οποία ήταν: ερήμωση του εμπορικού κέντρου, κυκλοφοριακό, αγανάκτηση οδηγών, αγανάκτηση κατοίκων, αφαίρεση ιστορικών προτομών και τσιμεντοποίηση για το όφελος μερικών καφετεριών.

Γεγονός είναι ότι μερικές γέφυρες και όχθες χρειάζονται διαμόρφωση αφού έχουν πάθει καθίζηση από το βάρος των οχημάτων που η διέλευσή τους στράφηκε από τις περιοχές του πεζόδρομου, όπου πριν είχαν πρόσβαση, προς τις περιοχές ανάμεσα στα ποτάμια κι ιδιαίτερα πίσω από τη νομαρχία, κάνοντας τη ζωή των κατοίκων ανυπόφορη, τα σπίτια τους να γεμίσουν ρωγμές, αλλά και περιοχές να πάθουν καθίζηση αφού το έδαφος είναι σαθρό λόγω των ποταμών που σε πολλές περιπτώσεις ποτίζει τα θεμέλια οικοδομών. Δεν υπάρχει νεόδμητη οικοδομή σε αυτές τις περιοχές που στα θεμέλιά της να μην έχει νερό.

Το περισσότερο τσιμέντο και βάρος θα φέρει περισσότερα προβλήματα σε αυτές τις περιοχές, στα σπίτια των κατοίκων, αλλά και στους δρόμους που πριν από χρόνια σχεδιάστηκαν για να διασχίζονται από κάρα και όχι από φορτηγά τόνων βάρους.

η διάβρωση του νερού και το βάρος των οχημάτων φέρνουν καθίζηση











     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!