tromaktiko: Σχετικά με τον κύριο που υπεραμύνεται των μεσιτών

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με τον κύριο που υπεραμύνεται των μεσιτών



Αγαπητέ κύριε ,
τους χαρακτηρισμούς σας τους επιστρέφω εις το ακέραιο διότι προφανώς είστε από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη κρίση...
Προφανώς δεν διαβάσατε καλά αυτά που έγραψα.Δεν αρνούμαι ότι δεν υπάρχει κρίση και ότι δεν πρέπει να πέσουν οι τιμές των ακινήτων αλλά έγραψα ότι πολλοί όπως μάλλον προφανώς και εσείς εκμεταλλεύονται τη κρίση ,ρίχνουν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα τα οποία αγοράζουν οι ίδιοι οι μεσίτες.Δεν λέω όλοι,αλλά μια αρκετά μεγάλη μερίδα από αυτούς που είχαν πλουτίσει την προηγούμενη πενταετία,έχουν μετρητά και αναζητούν ευκαιρίες.
Μάλλον εσείς είστε εκτός αγοράς διότι γνωρίζω τι γίνεται στην αγορά εκ των έσω και σας πληροφορώ ότι έχουν ειδοποιηθεί τόσο οι ενώσεις μεσιτών όσο και άλλες παρόμοιες ενώσεις για το θέμα αυτό.
Δεν είναι δυνατόν να πουλάω ακίνητο στα 260.000 ευρώ από 375.000 που το είχα και να μου τηλεφωνούν 4 μεσίτες για να το αγοράσουν για εκείνους και όχι για πελάτες τους αν ρίξω τη τιμή στις 200.000 ευρώ.
Αν είναι αυτοί μεσίτες,τότε και εγώ είμαι αστροναύτης !
Για να κάνω σαφές σε εσάς αλλά και στους αναγνώστες του tromaktiko σας δηλώνω όχι επειδή στην Ελλάδα είναι ότι δηλώνει ο καθένας αλλά επειδή λέω την αλήθεια ,είμαι μεταπτυχιακός οικονομολόγος και ειδικευμένος στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας.Δεν είμαι μεσίτης γιατί ο κάθε άσχετος έχει μπεί στο χώρο ,αλλά έχω ακίνητη περιουσία εκτός των άλλων την οποία διαχειρίζομαι προσωπικά εδώ και 15 χρόνια.Επιπλέον έχω τη πείρα,προέρχομαι από τον χώρο της αγοράς που βρίσκομαι εδώ και 30 χρόνια ως επιχειρηματίας και οικονομολόγος παράλληλα και ως εκ' το'υτου κανείς δεν μπορεί να με πείσει για το αντίθετο διότι μιλάω με επιχειρήματα και όχι με θεωρητικές αρλούμπες όπως κάνετε εσείς και μερικοί θιγμένοι μεσιτοκόρακες που συνεργάζονται με κόρακες ή εκτελούν εξ ' ιδίων τις πράξεις τους..
Να είστε βέβαιος ότι όλοι είναι ενήμεροι.
Τέλος, θα πρέπει να σας πει κάποιος ότι η αγορά έχει τους νόμους της αλλά αν διαβάσετε την αρχική μου ανάρτηση , δεν δημιουργήθηκαν περιουσίες από τους έλληνες κλέβοντας με μαύρα χρήματα αλλά με πολύ κόπο και δουλειά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να εξευτελίζει το ακίνητα τους,τα ακίνητα μας , επειδή εκμεταλλευόμενος τη κρίση θεωρεί ότι μπορεί να κερδίσει ακόμα περισσότερα.
Αυτή η μαυρογορίτικη συμπεριφορά που σε περιόδους κρίσης γιγαντώνεται και είναι χαρακτηριστικό μερίδας των ελλήνων πρέπει κάποτε να σταματήσει.
Αν είναι λοιπόν οι έλληνες να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα τους,καλύτερα να τα νοικιάσουν σε μισθωτές ή να τα κλείσουν για ένα διάστημα και να τα πωλήσουν αργότερα.
Οι έξυπνοι δεν είναι αυτοί που το φωνάζουν αγαπητέ κύριε αλλά αυτοί που με σωφροσύνη σκέφτονται και διαχειρίζονται την περιουσία τους.
Αν περνιούνται μερικοί για έξυνποι και πονηροί άλλο τόσο έξυπνοι και πονηροί είναι και όλοι οι έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες ή μη.
Έξυπνος είμαι και εγώ περισσότερο από κάποιον που νομίζει ότι είμαι βλάκας και μπορώ να πουλήσω ένα ακίνητο μου όχι 30 ή 40 % σε χαμηλώτερη τιμή αλλά 50-60 % κάτω και το οποίο θα πάρει ο ίδιος για να το πουλήσει αργότερα και να βγάλει ένα 20-40% κέρδος ή να το δώσει στη κόρη ή στο γιό του για να λαμβάνουν ενοίκιο 700 ευρώ για παράδειγμα.
Εσείς λοιπόν δεν ξέρετε τι λέτε ή μάλλον ξέρετε αλλά όλοι καταλαβαίνουν γιατί το λέτε

Αναγνώστης

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!