Συνταγές για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα
1/2 φλιτζάνι τυρί έμενταλ (Emmental), τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Αναμείξτε σε ένα μικρό μπολ το τυρί, τις ελιές και το πιπέρι. Αναμείξτε σε ένα άλλο μπολ την τριμμένη φρυγανιά και το αλάτι.
Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι μία τσέπη κατά μήκος σε κάθε στήθος για να τα γεμίσετε. Προσέξτε να μην κόψετε τα στήθη εντελώς.
Ανοίξτε κάθε στήθος και γεμίστε με αρκετή γέμιση από το μείγμα του τυριού. Κλείστε το στήθος πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας τις άκρες με τα δάκτυλα για να κλείσει τσέπη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα στήθη. Κρατώντας το στήθος προσεκτικά για να μην χυθεί η γέμιση βουτήξτε το στο κτυπημένο αυγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
Αλείψτε ένα ταψί με το ελαιόλαδο. Μεταφέρετε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί, και ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν και να είναι ροδοκόκκινα εξωτερικά.
Σερβίρετε το κοτόπουλο με λαχανικά στον ατμό.
Καλή Όρεξη!