tromaktiko: Κλείσιμο σελίδων με δωρεάν κατέβασμα - άποψη

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Κλείσιμο σελίδων με δωρεάν κατέβασμα - άποψη



Οι δισκογραφικές εταιρίες έβγαλαν τα μάτια τους με τα χέρια τους εξαιτίας της απληστίας τους για περισσότερα κέρδη.
Στις αρχές του 90 με την μετάβαση από το βινύλιο στο cd οι δισκογραφικές εταιρίες έλεγαν ότι θα μειώνονταν το κόστος πώλησης ενός LP λόγω του ότι το cd κοστίζει πολύ λιγότερα από βινύλιο. Κατά πρώτον με αυτή την αλλαγή του μέσου, έριξαν την ποιότητα του ήχου χάριν της ψηφιακής τεχνολογίας και κατά δεύτερον το cd ήταν ακριβότερο από έναν δίσκο βινυλίου παρόλο που το κόστος του ήταν κατά πολύ μικρότερο.
Βέβαια αυτό που δεν είχαν υπολογίσει οι δισκογραφικές εταιρίες ήταν το πόσο εύκολα και αξιόπιστα θα μπορούσε να αντιγραφεί ένα cd σε ένα άλλο cd, όπως έγινε μερικά χρόνια αργότερα και άρχισε να δημιουργεί απώλειες στις δισκογραφικές εταιρίες.
Παρόλα αυτά η Sony που έχει δισκογραφική εταιρία ήταν και είναι μια από τις παραγωγούς εταιρίες cd recorders.

Ακολούθησε η πειρατεία που παρόλα αυτά και ενώ σε κάποιο forum στα τέλη του 90 είχε συζητηθεί σαν αντιμετώπιση της πειρατείας, οι δισκογραφικές εταιρίες να προσαρμόσουν τις τιμές τους σε ανάλογα επίπεδα με αυτά της πειρατείας τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο παρά τις απώλειες που είχαν από το παραεμπόριο.
Μετά εμφανίστηκε το mp3 που έκανε και την μεγαλύτερη ζημιά στην μουσική βιομηχανία, αλλά κανείς μέσα σε αυτή την εξέλιξη δεν αναφέρεται στην απώλεια της πιστότητας που υπάρχει από το βινύλιο μέχρι το mp3.
Όντως υπάρχουν πλέον σελίδες που νόμιμα μπορείς να αγοράσεις μουσική 1ευρώ το τραγούδι, δηλαδή αν ένα άλμπουμ έχει 12 τραγούδια κοστίζει 12 ευρώ, στον φίλο που το προτείνει σαν λύση του φαίνεται η τιμή σοβαρή, όταν η ποιότητα είναι αυτή του mp3 χωρίς artwork (εξώφυλλο), χωρίς στίχους…
Και πάλι οι δισκογραφικές προσπαθούν να τα βγάλουν χοντρά και με ακόμα μικρότερο κόστος για αυτό που πουλάνε, και φυσικά για ακόμα μια φορά κλαίγονται και εκπέμπουν SOS αλλά δεν έχω δει να κάνουν καμία τολμηρή κίνηση να χτυπήσουν τις τιμές τους για να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους.
Το γεγονός είναι ότι δεν έχει σχέση ένας δίσκος βινυλίου με ένα cd και με ένα άλμπουμ που έχουμε κατεβάσει στον προσωπικό μας υπολογιστή.
Προσωπικά αν μου αρέσει ένα δισκάκι που θα το ακούσω κάνοντας downloading, θα πάω να το αγοράσω γιατί θα το θέλω να το έχω στην δισκοθήκη μου.

Αν το ακούσω και δε ικανοποιεί θα το αφήσω να υπάρχει κάπου στον σκληρό μου δίσκο.

Μόνες τους οι δισκογραφικές εταιρίες απαξίωσαν την μουσική, με το να βγάζουν ένα βίντεο κλιπ για να τσιμπήσει ο κόσμος και να αγοράσει το δισκάκι το οποίο εκτός από το συγκεκριμένο χιτ ήταν για πέταμα. Όλη η δεκαετία του 90 βασίστηκε σε αυτό το μοντέλο και ευτυχώς για τον κόσμο υπήρχε ή η πειρατεία ή το ιντέρνετ, για να μη πετάει τα λεφτά του τσάμπα σε σαβούρες δισκάκια.

Εξάλλου όταν πας να αγοράσεις ένα ρούχο το δοκιμάζεις δε το παίρνεις στο κουτί του και ότι κάτσει, και αν σου κάνει….
Στην μουσική για πολλά χρόνια έτσι ήταν το παιχνίδι, και τώρα που ο κόσμος έχει τρόπο να γνωρίζει το περιεχόμενο και αν αξίζει να το αγοράσει τους έχει χαλάσει την μανέστρα.
Αναγνώστης

--------------------------------------

ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ. ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩN ΑΥΞΗΣΕΩΝ. ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΠΡΑΞΗ. ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΡ. ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ ΤΖΑΜΠΑ? ΔΕ ΘΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ???? ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟ CD ΣΟΥ? ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ CD. ASYMPIESTOS HXOS. ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ. ΔΕΝΕΣΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΝΑ Δ! ΙΣΚΑΚΙ. ΑΥΤΗΕΝΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ. ΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ DVD CLUB KAI OXI OLA NA ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ DΩΡΕΑΝ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΟΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ TUBERS ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ mP3, Η ΣΟΝΥ ΗΔΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΛΓΟΡΥΘΜΟΥΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. NA ΚΕΛΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΝΑ. ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
Αναγνώστης

----------------------------------------

Συμφωνώ και επαυξάνω αναγνώστη του http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/torrent-trackers.html
Και επισημαίνω πως η συγκεκριμένη εταιρία δε θα κερδίσει επι της ουσίας κάτι, καθώς όποιος δε θα το αγόραζε και θα το έβλεπε τζάμπα το ίδιο θα κάνει και τώρα καθώς όποιος ψάχνει έστω και λίγο βρίσκει..(δε θα αναγκαστεί δηλαδή κάποιος να πάει στο περίπτερο)
Σχετικά με το dvd, το βρήκα αρκετά κατώτερο του προκάτοχου του, χώρια οτι αξία έχει η πρώτη φορά που γίνεται κάτι..
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!