tromaktiko: Μάχη για την αμύθητη περιουσία ενός…φτωχού !!!

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Μάχη για την αμύθητη περιουσία ενός…φτωχού !!!



Μάχη για την αμύθητη περιουσία (ύψους 1,8 εκατ. ευρώ) ενός πάμπλουτου 84χρονου από την Αγιάσο Λέσβου, ο οποίος έζησε και πέθανε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, δίνουν οι συγγενείς και οι κληρονόμοι του.
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Γιάννη Αγγελή, φτάνει στις δικαστικές αίθουσες η υπόθεση της διαθήκης του, σύμφωνα με την οποία όριζε ως κύριο δικαιούχο το ζευγάρι που τον φρόντιζε στα στερνά του. Η δίκη για την αγωγή που έχει καταθέσει μια ανιψιά του μακαρίτη, προσβάλλοντας τη διαθήκη ως πλαστή, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Μαρτίου, ενώ οι χρυσοί κληρονόμοι θα καθίσουν και στο εδώλιο με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος!

Ο 84χρονος άφησε την τελευταία του πνοή τον Φεβρουάριο του 2008 σε ένα από τα πέντε σπίτια που είχε, τα οποία δεν είχαν ούτε ρεύμα ούτε θέρμανση. Ζούσε ρακένδυτος και μέσα στην ανέχεια, ωστόσο άφησε πίσω του περιουσία που άγγιζε ούτε λίγο ούτε πολύ το 1,8 εκατ. ευρώ! Τα τελευταία εφτά χρόνια της ζωής του ένα ζευγάρι από την Αγιάσο είχε αναλάβει τη φροντίδα του. Οταν πέθανε, πολλοί ήταν οι συγγενείς που έσπευσαν στο δημαρχείο να δηλώσουν συγγένεια μαζί του ευελπιστώντας να διεκδικήσουν μέρος της τεράστιας περιουσίας του.

Η διαθήκη όμως, που ήρθε στο φως σαράντα μέρες μετά τον θάνατό του, η οποία είχε συνταχθεί στις 13 Αυγούστου του 2007, δηλαδή λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, ήρθε να ανατρέψει τα πάντα, καθώς ο ηλικιωμένος όριζε ως κύριους κληρονόμους του τη Β.Κ. και τον Γ.Κ., δηλαδή το ζευγάρι που τον φρόντιζε.

«Μου στάθηκαν στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας μου και όποτε δεν μπορούσα, με έπαιρναν στο σπίτι τους και με φρόντιζαν. Ο,τι λεφτά έχω στην τράπεζα τα αφήνω στη Β. που μου στέκεται και στον Γ. αφήνω όσα λεφτά έχω στη Συνεταιριστική ΤΤράπεζα, αφού δώσει στην Παναγία Αγιάσου 5.000 ευρώ», ανέφερε στη διαθήκη του ο ηλικιωμένος. Ο Γιάννης Αγγελής άφηνε, επίσης, δύο κτήματα και 1.000 ευρώ σε μία συγγενή του που ζει στην Αυστραλία επειδή, όπως ανέφερε, του δώρισε ένα πουκάμισο, ενώ σε άλλη συγγενή του «δώριζε» εννέα ακίνητα, «αν και δεν μου πρόσφεραν ένα ποτήρι νερό, ούτε ποτέ ενδιαφέρθηκαν για μένα».

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή της «Espresso», αμέσως μετά την ανάγνωση της διαθήκης μια πρώτη ξαδέρφη του μακαρίτη ξεκίνησε δικαστικό αγώνα για τη διεκδίκηση της περιουσίας του ηλικιωμένου, προσβάλλοντας την εγκυρότητα της διαθήκης. Η ίδια όμως πέθανε και τον αγώνα της συνεχίζει η κόρη της, θεωρώντας ότι το ζευγάρι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου για να αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του.
http://www.lesvosnews.gr/?p=8287
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!