tromaktiko: Και η Θέμιδα βλέπει τους συμβασιούχους

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Και η Θέμιδα βλέπει τους συμβασιούχους



Από γενικής απόψεως η δικαιοσύνη είναι υγιής και εμείς οι πολίτες εμπιστευόμενοι την κρίση των θεραπόντων αυτήν.
Στέκεται στο ύψος των χαλεπών καιρών και στην πρόσθετη ανάγκη των συμβασιούχων, αυτών όλων όπου η μοίρα τους από τις εκάστοτε εξουσίες, αφού τους χρησιμοποίησε, τους έφερε άρον-άρον συσσωρευμένους μπρος στο μέλαθρον της »τυφλής« θεάς αναμένοντας την προστασία της.
Με αριθμόν ουκ ολίγων, όπου κάποιοι από αυτούς κόπηκαν από τις συμβάσεις και όσοι κατά περίπτωση απέμειναν έχουν υποστεί μακροχρόνιες ταλαιπωρίες. Ζουν κυριολεκτικά ανασφαλείς, με τον κόσμο τους κατακερματισμένο καρτερούν εναγωνίως αν θα μείνουν ή θα φύγουν.
Μεγάλο ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ όπως έδειξε ο φακός της επικαιρότητος, συντηρείται και τον Φλεβάρη το οδοιπορικό τους. Μόνο που κάνεις μας δεν ξεχειλίζει από χαρά.
Κάτι δεν πήγε καλά…
Όπως και να’ χει, κατά βάση, εξαρτάται η δικαίωσης τους από την δικαιοσύνη να αποσπάσουν την μεροληπτική προστασία της κοινωνίας των ευυπόληπτων δικαστών που λειτουργούν με την φήμη του επιθέτου τύπου Ταϊλανδού (ανώτ. Γάλλου δικαστή).
Είναι αρκετοί (ευτυχώς) εκείνοι που απέχουν του συμπλέγματος των κρατικών μηχανισμών και μπράβο τους. Έχουν το κύρος να υπερασπίζουν ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ! Έχουν μέσα τους του «κατά Πλάτωνα αγαθόν» την Συνείδηση, όπου σήμερα σχεδόν έπαψε να ακούγεται.
Κύριοι κύριοι δικαστές του Άρειου Πάγου, από τις δίκες αυτές ελπίζω να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει… δίκες επαναλαμβανόμενες στη χωρά μας με διαφορετικά γνωρίσματα της Υπόθεσης Ντρέυφους (Affaire Dreyfus). Και βεβαία δεν κάθεται στο »σκαμνί« κάποιος γαλλοεβραίος νεαρός αξιωματικός…αλλά οι νέοι Αϊ-Γιάννηδες.
Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδος; Ακουστέ τις φωνές τους, τα παιδιά αυτά μπορεί να είναι και τα δικά σας! Εγώ σας έχω τυφλή εμπιστοσύνη.


ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!