Συνταγή για 6-8 άτομα
Από το: http://xs-recipes.com/
Υλικά:
2-2,5kg αρνίσιο κότσι
2 κιλά πατάτες, ξεφλουδισμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό και ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
5 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών (κατά προτίμηση σπιτικό)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Προετοιμασία:
Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 220oC.
Κάντε αρκετές τομές με ένα κοφτερό και μυτερό μαχαίρι στην επιφάνεια του κρέατος.
Τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και μισό δεντρολίβανο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και δουλέψτε τα μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και με ένα κουτάλακι και σπρώξτε το στις τομές που ετοιμάσατε στο κρέας. Απλώστε ομοιόμορφα 2 κουταλιές από το μαλακό βούτυρο πάνω από την επιφάνεια του κρέατος.
Αλατοπιπερώστε τις πατάτες και να τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύστε τις πατάτες με το ζωμό λαχανικών, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο βούτυρο. Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο δεντρολίβανο και τοποθετήστε το μεταξύ των υλικών στο ταψί.
Βάλτε το αρνί πάνω από στις πατάτες και καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 20 λεπτά στην προκαθορισμένη θερμοκρασία και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180οC. Ψήνουμε για άλλη 1 ώρα και 20 λεπτά. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Σερβίρετε απευθείας από τον φούρνο με μία ωραία σαλάτα.
Καλή Όρεξη!