tromaktiko: Σοκ από την υπόθεση σύγχρονου δουλεμπορίου που αποκαλύφθηκε στη Λεμεσό

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Σοκ από την υπόθεση σύγχρονου δουλεμπορίου που αποκαλύφθηκε στη Λεμεσό



Μια συγκλονιστική περίπτωση σύγχρονου δουλεμπορίου καταγράφηκε στη Λεμεσό. Δεκαεπτά Ρουμάνοι εντοπίστηκαν να διαβιούν σε άθλιες συνθήκες σε ξύλινα παραπήγματα και εμπορευματοκιβώτια στην περιοχή Μουταγιάκας.
Ο εβδομαδιαίος μισθός τους, όπως καταγγέλλουν, ήταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες μόλις 60 ευρώ από τα οποία ο εργοδότης τους τούς απέκοπτε ένα ευρώ ημερησίως ως κόστος παροχής στέγης. Τη σύγχρονη υπόθεση δουλεμπορίου έφερε στο φως η Συντεχνία Οικοδόμων της ΣΕΚ.
Ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Φλώρος Φλώρου δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι εδώ και δύο ημέρες φαγητό στους εργάτες παρέχει η συντεχνία, ενώ ο εργοδότης τους δεν φαίνεται διατεθειμένος να συνεργαστεί.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε πριν από μερικές ημέρες και στην υπουργό Εργασίας. Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι αμέσως μετά την καταγγελία είχε κληθεί ο εργοδότης, ο οποίος δεσμεύθηκε να καταβάλει τους μισθούς εώς τις 12 Φεβρουαρίου.

Η υπουργός πρόσθεσε ότι μόλις σήμερα εκφράστηκαν από τη ΣΕΚ επιφυλάξεις για μη συμμόρφωση του εργοδότη γι' αυτό και θα μεταβεί στην περιοχή λειτουργός του Τμήματος Ευημερίας για διερεύνηση της υπόθεσης.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!