- Θα δημιουργηθούν: πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοθήκες, συνεδριακά κέντρα, τεχνολογικό πάρκο, ακόμα και ακουάριουμ!
- 'Ολα όσα πρότεινε στον πρωθυπουργό ο ισπανός αρχιτέκτονας Ασεμπίγιο Η αξιοποίηση του Ελληνικού θα πρέπει να συνδυάσει δύο κεντρικά στοιχεία: Την εύκολη και ανοιχτή πρόσβαση των πολιτών στο πάρκο από τη µία πλευρά και τη δυνατότητα προσέλκυσης στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεων από την άλλη που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη της χώρας.
Οι προτάσεις Ασεµπίγιο δεν είναι δεσµευτικές για την κυβέρνηση η οποία και θα προσδιορίσει το ποσοστό του πρασίνου που θα καταλάβει την συνολική έκταση του Ελληνικού – περίπου 6.000 στρεµµάτων – και σύµφωνα µε πληροφορίες θα είναι αρκετά υψηλό.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, οι ιδέες που ανταλλάχθηκαν αφορούσαν τη δηµιουργία πολιτιστικών κέντρων, χώρων βιβλιοθηκών, οικονοµικών και συνεδριακών κέντρων, όπως επίσης και την αξιοποίηση ενός κοµµατιού του πάρκου για εκπαιδευτική χρήση υπό τη µορφή ερευνητικών κέντρων και κέντρων τεχνολογίας για πανεπιστήµια.
Επιπλέον, δεν απορρίφθηκαν ιδέες για ήπια οικιστική ανάπτυξη ή ακόµη για τη δηµιουργία ενός µεγάλου ακουάριουµ στην καρδιά του πάρκου.
Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσαν και ιδέες για την ανέγερση κυβερνητικών κτιρίων στη λογική της δηµιουργίας ενός µεγάλου «κυβερνείου» που θα φιλοξενήσει όλα τα υπουργεία σ’ έναν χώρο.
Πάντως έχουν αποκλειστεί προτάσεις για δηµιουργία καζίνου, πίστας για Φόρµουλα 1 ή µεγάλες ξενοδοχειακές µονάδες.
Ο υπουργός Επικρατείας αρµόδιος για επενδύσεις Χάρης Παµπούκης θα µεταβεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Κατάρ για συζητήσεις µε την εκεί κυβέρνηση.
http://e-rooms.blogspot.com/2011/02/blog-post_10.html