tromaktiko: Το θέμα που πέρασε στα ψιλά..Εισαγωγή των Ελληνικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το θέμα που πέρασε στα ψιλά..Εισαγωγή των Ελληνικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας



Όταν στην Ελλάδα ψάχνουμε τον ίδιο μας τον εαυτό στην Αυστραλία η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται επίσημα στα σχολεία έπειτα από την απόφαση της εισαγωγής των Ελληνικών στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας της Αυστραλίας.
Όταν στην Ελλάδα ψάχνουμε την αιτία ή τα αίτια… στην Αυστραλία η ίδια μας η γλώσσα διαστρωματώνεται στην παιδεία της…
Όταν στην Ελλάδα στις νέες γενιές η γλώσσα μας παραπαίει και γίνεται greeklish στην Αυστραλία θα εξυμνούν την ιστορία μας μέσα από το Ελληνικό αλφάβητου.
Η είδηση των ημερών δεν πέρασε όχι μόνο στα ψιλά αλλά δεν πέρασε σχεδόν σε κανένα μεγάλο ΜΜΕ.
Στο διαδίκτυο πέρασε μέσα από ελάχιστα site.
Με απόφαση λοιπόν της κυβέρνησης της Αυστραλία η Ελληνική γλώσσα θα διδάσκεται στα σχολεία μετά την παρέμβαση της αρμόδιας επιτροπής για το θέμα ACARA. Το αξιοσημείωτο είναι ότι συμπεριέλαβε την Ελληνική στις γλώσσες “εθνικής προτεραιότητας” και, μάλιστα, ως Heritage Language (Γλώσσα Κληρονομιάς) και όχι ως “Ethnic Language (Εθνοτική Γλώσσα)
To Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών θα διαμορφωθεί σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου 2011. Στην τρίτη φάση, προς το τέλος του 2011, θα περιληφθούν η Ελληνική
Ομογενείς εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζουν “μεγάλο επίτευγμα” και τη μετονομασία της γλώσσας μας, από “εθνοτική” σε “γλώσσα κληρονομιάς”.
Όπως καταλαβαίνεται το θέμα είναι τόσο σημαντικό και όμως εδώ στην Ελλάδα το κατάπνιξαν για λόγος που ίσως μπορεί να καταλάβει ο καθένας. Στην Ελλάδα του 2011 του μνημονίου και του τυραννικού ΔΝΤ κάποιοι άλλοι από την άκρη του κόσμου μια ολόκληρη ήπειρο θα μαθαίνει τα παιδιά της Ελληνικά και μέσα από αυτό την ιστορία της πολύπαθης χώρας μας.
Οι μόνοι που ανέδειξαν το θέμα και προς τιμήν τους είναι της Νέας Δημοκρατίας δια στόματος του Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Παναγιώτη Σκανδαλάκη προχωρώντας σε επίσημη ανακοίνωση.
Από αλλού.. μόνο σιωπή.
Οι «γραμματείς και οι φαρισαίοι» που κατοικοεδρεύουν στην ελληνική γη φερόμενοι ως έλληνες ή φιλέλληνες έχουν ήδη βάλει το σχέδιο σε εφαρμογή για να υπάρξει τελικά η κοινωνική αμετροπρέπεια και η εθνική μετάλλαξη…
www.report24.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!