tromaktiko: Το όνειρο της Αστεριάδη για τους άστεγους καλλιτέχνες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το όνειρο της Αστεριάδη για τους άστεγους καλλιτέχνες



Μετά τον πολυετή αγώνα της Αννας Φόνσου για το «Σπίτι του Ηθοποιού», μια άλλη μεγάλη κυρία της μουσικής σκηνής...



 αγωνίζεται ώστε οι άποροι καλλιτέχνες του Πειραιά να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται η Πόπη Αστεριάδη (φωτ.), με την ιδιότητά της ως δημοτικής συμβούλου της πόλης. Πρόκειται για το κληροδότημα της βίλας Ζαχαρίου.

Η σημαντική Πόπη Αστεριάδη που εξελέγη με τον συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών - Καθαρή Συμφωνία» του Γιάννη Μίχα παλεύει από αυτό το μετερίζι των αντιπολιτευτικών εδράνων του δήμου για να αποκτήσει ο Πειραιάς καλύτερο και πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Η Πόπη μεγάλωσε και ζει στην περιοχή της Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά από το 1973 και πονάει πολύ αυτή την πόλη, γι’ αυτό θέλει να προσφέρει ό,τι μπορεί: «Είναι ακόμη αρχές, αλλά τρέχω να κάνω κάτι στον τομέα του πολιτισμού, δεν είναι όμως και τόσο απλό. Επειδή εγώ τραγουδάω δεν σημαίνει ότι θα υπερασπιστώ τις φιέστες γιατί με βολεύει» είπε η Πόπη Αστεριάδη στην «Espresso».

Η εκλεκτή ερμηνεύτρια, που συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους συνθέτες, από τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τον Λίνο Κόκκοτο, έχει όραμα και προτάσεις να καταθέσει: «Πρόκειται για το κληροδότημα της βίλας Ζαχαρίου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο. Αυτό το οίκημα θα έπρεπε να έχει γίνει χώρος πολιτισμού και μέρος που θα στεγάσει άπορους καλλιτέχνες. Γι’ αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί αν αξιοποιηθεί η βίλα θα βοηθηθούν και τα μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω και θα υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή».

Ομως, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητο είναι απογοητευτική. «Είναι ένας ημιτελής χώρος που σήμερα έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Και το αμφιθέατρο που στεγάζεται στο εσωτερικό είναι σε άθλια κατάσταση. Ετσι όμως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πώς να ξεκινήσουμε; Πώς να κάνουμε λόγο για χρήματα που απαιτούνται για την ολοκλήρωσή του ακινήτου αυτού; Ο ίδιος ο Ζαφειρίου έχει αφήσει στον δήμο του Πειραιά και μια συλλογή με έργα μεγάλων ζωγράφων. Ολα αυτά βεβαίως πρέπει να αξιοποιηθούν».

Απογοητευμένη ακούγεται η κ. Αστεριάδη, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να το βάλει με τίποτα κάτω: «Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα στον δήμο του Πειραιά. Αν θέλουμε να κάνουμε ανάπτυξη στην πόλη, θα πρέπει οπωσδήποτε να φτιαχτούν το Μικρολίμανο, η αγορά, το παζάρι. Δεν υπάρχει καμία τάξη. Δεν μπορείς να περπατάς στην πόλη και να τη χαίρεσαι».



espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!