tromaktiko: Για το μέγιστο Θανάση μας

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Για το μέγιστο Θανάση μας



Θεωρώ ότι πολλοί σαν κι εμένα θα ήθελαν να εκφράσουν την έντονη δυασρέσκειά τους για το γεγονός ότι εδώ και πολύ καιρό δεν έχουμε πληροφόρηση για τη πορεία της υγείας του λατρεμένου μας συνανθρώπου, συνέλληνα και κορυφαίου ηθοποιού Κυρίου Θανάση Βέγγου.
Προφανώς έχει να κάνει με επιθυμία και εκκλήσεις της οικογενείας του προς τα ΜΜΕ για σεβασμό της κατάστασής του και καλά κάνουν προς τα κοράκια.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ίσως αυτό να ήταν θεμιτό, ορθό και απολύτως σεβαστό.
Στη περίπτωση του Κυρίου Θανάση όμως θα έπρεπε, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, φυσικά όχι η διαπόμπευση και η φρικαλεότητα, αλλά μια τακτή ενημέρωση, ένα δελτίο τύπου της οικογενείας του λιτό και απέριττο, γιατί ο Θανάσης φυσικά ανήκει στην οικογένειά του αλλά ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. Σε όλους εκείνους τους Ελληνες που γέλασαν μέχρι δακρύων αλλά και έκλαψαν γοερά μαζί του με το μεγαλείο της ΗΘΟποιίας του όταν όχι μόνο έκανε ταινίες για να διασκεδάσει τη φτώχεια και τη μιζέρια του Ελληνα του 60 αλλά και ταινίες με βαθύταο πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο σατιρίζοντας αλλά και περνώντας μηνύματα στους συνέλληνες της κατοχής, της χούντας, του νεοπλουτισμού κλπ.
Κυνηγήθηκε και πάνω απ' όλα το χειρότερο βίωσε τα κοράκια πάνω από το κορμί του όταν τα λαμόγια που κατέστρεψαν και τον κινηματογράφο στο τόπο μας έπεσαν πάνω του σε δύσκολες στιγμές και του έφαγαν τα δικαιώματα των ταινιών του.
Βεβαίως ΟΧΙ, λοιπόν, στα κοράκια των φυλλάδων πάνω από την υγεία της μέγιστης πολιτιστικής κληρονομιάς, ίσως της τελευταίας, αλλά σεβασμός και στους ανθρώπους που διψούν για νέα της υγείας του.
Ενα δελτίο τύπου όπως τότε με τον Σ.Καζαντζίδη ή την Α.Βουγιουκλάκη λιτό και απέριττο από την οικογένειά του θα έπρεπε ήδη να θεωρείται αυτονόητο.
Ελπίζω να δείξουν κατανόηση οι άνθρωποί του και να έχουμε σύντομα ενημερώσεις για την υγεία του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

B.Λ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!