tromaktiko: ΟΑΕΔ και στατιστικά...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΟΑΕΔ και στατιστικά...



Σχετικά με την ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_8285.html, μπορεί να είναι άδικο ΑΛΛΑ πάνω στην κάρτα ανεργίας γράφει ότι «ο άνεργος υποχρεούται ν’ανανεώνει την κάρτα του πριν τη λήξη της μηνιαίας περιόδου.
 Εάν δεν ανανεωθεί η κάρτα μέσα στην περίοδο ο άνεργος διαγράφεται αυτομάτως». Το ίδιο κείμενο είναι τοιχοκολλημένο σε διάφορα σημεία και στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, όσοι είναι άνεργοι αλλά δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας (όπως είναι η περίπτωση του αναγνώστη αλλά και η δική μου) πρέπει ν’ανανεώνουν την κάρτα κάθε 3 μήνες και μάλιστα δίνεται και περιθώριο 5 ημερών μέχρι την ημερομηνία λήξης της. Ο αναγνώστης μπορεί να είχε σοβαρό λόγο (π.χ. πρόβλημα υγείας) για να μην προσέλθει εγκαίρως για την ανανέωση της κάρτας του, αν και από τα γραφόμενά του δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Επομένως, δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέται. Δεν καθυστέρησε 1 ή 2 μέρες αλλά 10, συν το περιθώριο των 5 ημερών που δίνει ο ΟΑΕΔ, μας κάνει 15. Στο κάτω-κάτω, μία μέρα το τρίμηνο είναι αυτή και μάλιστα υπάρχει και περιθώριο 5 ημερών!
Δεν λέω ότι η κατάσταση δεν έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι το όλο σύστημα δεν είναι άδικο και σάπιο αλλά δεν φταίει πάντα το σύστημα. Επιτέλους ο Έλληνας πρέπει να μάθει να είναι συνεπής και να συμμορφώνεται με τους κανόνες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!