tromaktiko: Προς τον κ. Ταξιτζή που με πήρε κούρσα

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Προς τον κ. Ταξιτζή που με πήρε κούρσα



Σήμερα το πρωί πήρα ένα ταξί για να πάω στη δουλειά μου, κάνοντας τη διαδρομή Κεραμεικός-πλατεία Κολωνού (παίρνει μισή ώρα για να πας με ΜΜΜ αλλά είναι μόλις 5 λεπτά με ταξί...
, οπότε αν τύχει να καθυστερήσω καταφεύγω σε αυτή τη λύση). Στο τέλος της διαδρομής το ταξίμετρο έδειξε την κατώτατη ταρίφα (3,16 ευρώ). Κοίταξα το πορτοφόλι μου και είδα πως είχα 1 δίευρω, 2 μονόευρα και 4 λεπτά συνολικά σε χάλκινα, οπότε για να είμαι σωστή έδωσα τα 4 ευρώ και περίμενα τα ρέστα μου. Ο ταξιτζής μου έδωσε 50 λεπτά ρέστα και... τίποτε άλλο. Του είπα οπότε, "και τα 30 λεπτά...;" και αυτός τσαντισμένα μου είπε ότι δεν έχει άλλα ψιλά να μου δώσει ρέστα. "Τότε δώστε μου πίσω το ένα ευρώ και να βγω κερδισμένη εγώ κατά 20 λεπτά, μα καλά, τί μου λέτε τώρα;!" του απάντησα μισογελώντας.
Αυτός, φανερά ενοχλημένος, προχώρησε λίγα μέτρα παρακάτω και μου είπε να βγω από το ταξί να πάω να χαλάσω το 50λεπτο που μου έδωσε για να μου δώσει πίσω το 1 ευρώ. Κόλλησα για λίγο (άλλωστε δικό του ταξί είναι, όπως εγώ στο κατάστημα που δουλεύω πρέπει να έχω ρέστα για όποιον μπει και δε στέλνω πελάτες να κάνουν ψιλά, έτσι θα έπρεπε και αυτός) αλλά για να ξεμπερδεύω βγήκα από το ταξι και πετάχτηκα σε ένα τυροπιττάδικο. Όταν βγήκα έξω.. άφαντο το ταξί.
Αν το διαβάσεις εσύ κ. Ταξιτζή που με πήρες κούρσα, μήν ανησυχείς, δεν είμαι άνθρωπος που καταριέμαι, αλλά όταν θα σου έρθει η φορολογική δήλωση, όταν θα σου έρθουν οι λογαριασμοί, όταν θα σου έρθει οποιοδήποτε πρόστιμο να πληρώσεις (άλλωστε κάποια στιγμή κράτησες πατημένη την κόρνα σου για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα μέσα σε γειτονιά), ποτέ μην αναρωτηθείς "γιατί σε εμένα" και μή γυρίσεις να βρίσεις ή τσαντιστείς. Τα λεφτά που θα σου φύγουν σε όλα αυτά δε θα είναι παραπάνω από αυτά που έκλεψες από τους πελάτες σου (είμαι σίγουρη πως δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που το κάνεις). Το έχω δει να συμβαίνει ουκ ολίγες φορές. Ίσως είναι αυτό που λένε "Θεία Δίκη", μα το μόνο σίγουρο είναι πως ρόδα είναι και γυρίζει.
Καλές διαδρομές σε όλους τους υπόλοιπους τίμιους ταξιτζήδες!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!