tromaktiko: Απάντηση στο "Αίσχος και Ντροπή" - περί Περιπτέρων και Ελ. Επαγγελματιών

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο "Αίσχος και Ντροπή" - περί Περιπτέρων και Ελ. Επαγγελματιών



Φίλε μου τζάμπα σκας και φωνάζεις. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση σου γιατί είμαι ελ. επαγγελματίας. Στην Ελλάδα μας έχουν δαιμονοποιήσει χρόνια, δεν θα αλλάξει τώρα με ένα μήνυμα.
Μας μισούν κυριολεκτικά, αν βγάζουμε κέρδος είμαστε κλέφτες, αν αυτοκτονούμε από τα χρέη καλά να πάθουμε, αν έχουμε συνοικιακή καφετέρια ή ψιλικατζίδικο είμαστε το ίδιο με τον Μπόμπολα και τον Κόκκαλη. Είναι κυριολεκτικά απίστευτο.

Τι να πρωτοεξηγήσεις. Μίσος για τις πολυεθνικές, αλλά μίσος και για τους μικρούς που δημιουργούν δουλειές. Να καούν οι κακοί επιχειρηματίες, αλλά μετά έχει ανεργία.

Είμαστε κυριολεκτικά ο σάκος του μποξ στην Ελλάδα, αλλά η βιτρίνα μας είναι οι εφοπλιστές, οι 10 ιδιοκτήτες σκυλάδικων, οι μεγαλοβιομήχανοι, και με αυτούς εξισώνουν τους εκατοντάδες χιλιάδες με τα δάνεια, που συντηρούμε το σκατοκράτος, με το ΤΕΒΕ, με το ΙΚΑ, με τα χίλια σκατά, και με το κάθε πρόστιμο που μας κόβουν για χόμπυ. Κυριολεκτικά ΓΙΑ ΧΟΜΠΥ. Είναι ληστές, απλά αντί για όπλο έχουν μπλοκάκι.

Θα βρούνε. Έχω φάει πρόστιμο για μουτζούρα στο πορτοκαλί βιβλίο γιατί οι υπάληλοι είχαν ένσημα και δεν έβρισκε τι να γράψει. Γνωστός μου έφαγε πρόστιμο γιατί έπιανε εκατοστά παραπάνω ένα stand σε πεζοδρόμιο, μετρήσαν κανονικά. Δεν τους νοιάζει.

Μην ανησυχείτε όμως, θα κλείσουμε, δεν αντέχουμε πολύ. Ήδη κλείσαν αρκετοί, το όνειρο σας θα γίνει πραγματικότητα. Οι κακοί διαβολικοί που πήραν ένα δάνειο με υποθήκη σπίτι να κάνουν το όνειρο τους με ένα μαγαζάκι τώρα παθαίνουν την καταστροφή που θέλατε τόσο καιρό.
Να δούμε τώρα το ωραίο μέλλον σας με θέσεις εργασίας σε πολυεθνικές Κινέζων και Γερμανών.
Αντε γεια.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!