tromaktiko: Απάντηση στο ‘’Απατεώνες πολιτικοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία’’

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο ‘’Απατεώνες πολιτικοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία’’



Αγαπητέ αγανακτισμένε συνέλληνα, είμαι και γω από την ίδια γενιά και οικογενειακά κάπως έτσι με σένα. Όλα αυτά περί απατεώνων πολιτικών που μας έφτασαν στην κατάσταση αυτή καλά τα λες και συμφωνούμε μαζί σου. Όμως φίλε μου παραέχεις επιλεκτική μπλε μνήμη...
Σκέφτηκες ποτέ σου γιατί πρασίνισε το δημόσιο; Σου απαντώ εγώ: γιατί μέχρι τότε ήταν γεμάτο α-π-ο-κ-λ-ε-ι-σ-τ-ι-κ-ά με μπλε και όλοι οι άλλοι στην απέξω. Θυμάσαι κανένα μη δεξιό ή έστω και δεξιό πεμπτοξάδερφο αντιστασιακού να διορίστηκε ποτέ στο δημόσιο; Πέρα από την όψιμη επανάστασή σου φαίνεται ότι σου άρεσε η κατάσταση αυτή. Θα είχες βολέψει άνετα και τα μπλε παιδιά σου. Ούτε λέξη για αξιοκρατία που οφείλεις να αναγνωρίσεις ότι είναι εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ έστω και αν δεν εφαρμόστηκε εξ αρχής και παντού. Κοίτα γύρω σου πόσοι μπλε διορίστηκαν επί ΠΑΣΟΚ, χωρίς να χρωστάνε σε κανένα και θα βρεις πολλούς. Μόνο που τώρα αυτό θεωρείται αυτονόητο ενώ την εποχή που αναπολείς ανύπαρκτο. Η δεξιά όπως πάντα είναι συνεπής στις πρακτικές της, αφού τα 5 χρόνια της πρόσφατης διακυβέρνησης λύσσαξε να βάλει τη διαβλητή προφορική συνέντευξη για να βολέψει τα δικά σας παιδιά. Ούτε λόγος για κανόνες, προσόντα, αξιοκρατία. Τώρα μάλλον αναλογίζεσαι τι έπαθες που δεν πρόλαβες να βολέψεις τα δικά σου και αυτά περί κρίσης που την προκάλεσαν αποκλειστικά οι πράσινοι, πες τα σε κανένα άσχετο. Μάλλον, κατά την άποψή σου, η επί 40 χρόνια δεξιά έπρεπε να μας κυβερνά ακόμα.
Βρε τι χάσαμε! Όμως οι νοοτροπίες αυτές φίλε δείχνουν δυστυχώς το χειρότερο πρόσωπό μας. Δε μάθαμε τίποτα. Αντί να καταδικάσουμε όλους ανεξαιρέτως τους απατεώνες πολιτικούς απ’ όπου και να προέρχονται, ακόμα και σήμερα, αναπολούμε τις παλιές καλές μπλε και πράσινες μεθόδους βολέματος, δίνοντας άφεση αμαρτιών στους δικούς μας κλέφτες, ενώ μας ενοχλούν αφάνταστα οι αντίπαλοι κλέφτες. Πως εξηγείς ότι οι γνωστοί απατεώνες πολιτικοί βγαίνουν πρώτοι σε ψήφους όποτε γίνονται εκλογές; Εσύ και γω τους ψηφίζουμε φίλε γιατί κάτι θέλουμε να ζητήσουμε απ’ αυτούς.

Και για την ιστορία φίλε, ο Ανδρέας Παπανδρέου πράγματι έδωσε ψωμί στους Έλληνες, έστω και αν δανείστηκε. Μονιμοποίησε τότε 250.000 μπλε εκτάκτους αντί να τους απολύσει. Δυο τέτοιοι μπλε φίλοι μου ανάβουν έως σήμερα κερί στον Αντρέα. Παρέλαβε και 700 υπερχρεωμένες επιχειρήσεις -αλήθεια γιατί έπεφταν τότε οι επιχειρήσεις έξω- από την ‘’επάρατο’’ και μετέταξε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο αντί να τους απολύσει, χωρίς καν να εξετάσει αν ήταν μπλε ή πράσινοι. Ψάξε γύρω σου και θα τους βρεις, ζουν ακόμη. Όμως δεν είπε στους Έλληνες αράξτε και μη δουλεύετε ούτε ξεσκιστείτε στις σπατάλες και στις ρεμούλες και μη παράγετε τίποτα. Υπολόγιζε στην κατανόηση των πολιτών, στην ανακούφισή τους από τη φτώχεια που τους φόρτωσαν οι μέχρι τότε κυβερνώντες, στο συμμάζεμα του κράτους, στην ανάπτυξη και στη σταδιακή επιστροφή των δανεικών.

Όμως η κατάσταση ξέφυγε όταν οι περισσότεροι αφού πρώτα χόρτασαν όρμισαν από νωρίς στην πολυέξοδη καλοπέραση, 4μελείς οικογένειες απέκτησαν 4 αυτοκίνητα, 4 κινητά τηλέφωνα και ένα σταθερό, σπιτοδάνεια χωρίς να υπάρχει φράγκο, διακοπο-δάνεια, εορτο-δάνεια, κάρτες, ξέφερνες αγορές εισαγόμενων πολυτελών προϊόντων, σπουδές στο Λονδίνο και στην αλλοδαπή, επιδοτήσεις για οποιαδήποτε κοτσανοεπένδυση και ένα σωρό αναρίθμητες καταναλωτικές υπερβολές που σκέφτηκε ο κάθε νεοέλληνας, αλλά και συντάξεις από τα 32, τα 37, τα 45, τα 48 και τα 52, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αλλά και μαϊμού συντάξεις και πλήθος από εφευρήματα, εκβιαστικές πολιτικές και κονόμες σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων με βάση το πόσο τάχα υπέφερε ο καθένας δουλεύοντας στη μοναδική στον κόσμο βαρύτατη δουλειά του. Ρίξε λοιπόν και καμιά ευθύνη στις νεοελληνικές αυτές αθλιότητες και όχι μόνο στους πολιτικούς λες και αυτοί δεν είναι από μας.

Τώρα έστω και αν δε μας αρέσει, με την επέμβαση πάλι των ξένων δυνάμεων -παλιά προσφιλής μας πρακτική- κάποια πράματα μπαίνουν στο δρόμο τους, που από μόνοι μας ποτέ δε θα τα κάναμε.

Αγαπητέ φίλε -σειρά μου- άσε το κακό ΠΑΣΟΚ και την καλή ΝΔ και κοίτα τώρα πως θα βγούμε από το γύψο που και οι δυο τους φρόντισαν να μας βάλουν. Και όσο για τη στενωπό πάρε κότες, γίδες και βάλε και κανένα λάχανο, όπως παλιά. Σιγά μη φοβηθούμε την κολοκρίση!



ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!