tromaktiko: Σχετικά με θρησκευτικές αντιπαλότητες

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σχετικά με θρησκευτικές αντιπαλότητες



Καθόμουν και διάβαζα διάφορα άρθρα περί θρησκείας .
Όσο αφορά τον Χριστιανισμό και τους κλάδους του μου κάνει τρομερή εντύπωση η προσκόλληση όλων στις διαφορές και σ όλα τα αρνητικά στοιχειά που εμφανίζει το κάθε θρήσκευμα.
Διάβασα για Ορθόδοξους που κατηγορούν τους Προτεστάντες και το αντίστροφο ….αρνητικά σχόλια για καθολικούς . Και απλά σκέφτομαι πως έχουμε καταντήσει ως πιστοί !Πως μας έχουν κάνει να σκεφτόμαστε !Αντιμαχόμαστε για το ποια εκκλησία είναι καλύτερη και ποια έχει τα λιγότερα λάθη ! Κάθε εκκλησία θα εμφανίσει πλατώματα στον τρόπο λατρείας , σε κάθε θρήσκευμα ένας ηγέτης μπορεί να κάνει λάθος(Αυτό δεν σημαίνει πως η θρησκεία που εκπροσωπεί είναι λανθασμένη ..είναι και αυτός άνθρωπος και πέφτει ) ! Πραγματικά κολλάμε σε τόσο μικρές λεπτομερές και απομακρυνόμαστε από τον κύριο στόχο του Χριστιανισμού !
Οι διαφορές μας προκαλούν μόνο σύγχυση και φανατισμό (με όχι λίγες φορές ,τραγικά αποτελέσματα !) Μήπως ο Χριστός είπε ποτέ του είμαι Καθολικός .Ορθόδοξος ,Προτεστάντης η ότι άλλο ? Γιατί λοιπόν φεύγουμε από το πρόσωπο Του και βάζουμε ταμπέλες και παρωπίδες ?Στο κάτω ο Χριστιανισμός δεν πρέπει να είναι θρησκεία αλλά σχέση με τον Θεό ! Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ούτε για τον τρόπο ενδυμασίας μας ούτε για τις εικόνες μας ούτε για τον τρόπο προσευχής και υμνωδίας μας ! Από αγάπη το έκανε ! Κάτι που σήμερα λείπει όχι μόνο από τον κόσμο ,αλλά πολλες φορές και μέσα από τις εκκλησιές !
(Απλά κάποιες σκέψεις )

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!