tromaktiko: Η προσφορά των καπνιστών στο κοινωνικό σύνολο

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η προσφορά των καπνιστών στο κοινωνικό σύνολο



Τι προσφέρουν οι καπνιστές στο κοινωνικό σύνολο.... 1. Πλήρώνουν επιπλέον φόρους για την αγορά των τσιγάρων , οπότε αυξάνουν τα έσοδα του κράτους το οποίο στη συνέχεια τα διοχετεύει στο κοινωνικό σύνολο με τη μορφή παροχών και υπηρεσιών.....
2. Ενισχύουν τους καλιεργητές καπνών αφού καταναλώνουν το προιόν τους. Απο τους φόρους εισδήματος των καπνοκαλιεργητών τροφοδοτούνται οικονομικά παροχές στους πολίτες του Ελληνικού κράτους.
3.Υποστηρίζουν οικονομικά τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης άρα βοηθούν στην μείωση της ανεργίας και επιπλέον απο τα έσοδα των καταστημάτων αποδίδονται οι φόροι στους Δήμους και στο Ελληνικό κράτος προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για κοινωνικέ παροχές.
4. και σημαντικότερο λόγω των νέων μέτρων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς διαφόρων "μελετών" οι καπνιστές πεθαίνουν κατά 2-3 νωρίτερα απο τους μη καπνιστές.
Σύμφωνα με τις επιταγές των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ, η ηλικία συνταξιοδότησης θα προσδιορίζεται με βάση το προσδόκιμο της ζωής δηλαδή όσο περισσότερο ζούμε τόσο αργότερα θα παίρνουμε σύνταξη.
όπως είναι προφανές οι καπνιστές μειώνουν το εν λόγω προσδόκιμο οπότε δεν παίρνουν σύνταξη ως πεθαμένοι (όφελος για το κράτος και κατ επέκταση για τους εν ζωή πολίτες) και βασικότερο φροντίζουν έτσι ώστε να πάρουν σύνταξη νωρίτερα οι μη καπνιστές και να την χαρούν μέχρι να απεβιώσουν υγειείς.
όπως μπορεί κάποιος να αντηληφθεί θα πρέπει να ενισχυθεί απο όλους η άποψη οτι θα πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός καταστημάτων σε αυτά που επιτρέπουν το κάπνισμα και σε αυτά που δεν το επιτρέπουν.
Υ.Γ Εμείς οι εξαρτημένοι καπνιστές είμαστε αλτρουιστές. Για εσάς τους μη καπνιστές καπνίζουμε. Αφήστε μας λοιπόν να πιούμε τον καφέ μας το ποτό μας και να απολάυσουμε το φαγητό μας. Έτσι και αλλοιώς θα πεθάνουμε νωρίτερα και δεν θα σας μολύνουμε τον καθαρό σας αέρα.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!