tromaktiko: Σαίξπηρ δια χειρός Ρέιφ Φάινς

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Σαίξπηρ δια χειρός Ρέιφ Φάινς



Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο κάνει ο Ρέιφ Φάινς με ένα έργο του Σαίξπηρ! Ο διάσημος ηθοποιός όχι μόνο μπήκε πίσω από τις...



 κάμερες για την ταινία «Κοριολάνος», έργο του θρυλικού συγγραφέα, αλλά ενσάρκωσε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο πλευρό του, ο «Λεωνίδας» Τζέραρντ Μπάτλερ! Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο 49χρονος ηθοποιός αποφάσισε να κάνει τη σκηνοθετική του πρεμιέρα με ένα κλασικό έργο, στο οποίο ο Ρωμαίος στρατηγός Γάιος Μάρκιος Κοριολάνος, εξόριστος από τη Ρώμη κατόπιν αιματοχυσίας που προκάλεσε, επιστρέφει για να ταχθεί στο πλευρό του παλιού του εχθρού Τούλο Οφίδιου, με σκοπό οι δυο τους να καταστρέψουν την Αιώνια Πόλη. Ωστόσο, ο Κοριολάνος την τελευταία στιγμή αλλάζει γνώμη, επηρεασμένος από τη μητέρα του, Βολούμνια, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί από τον προδομένο σύμμαχό του Οφίδιο.

Φυσικά, η ταινία αποτελεί μοντέρνα εκδοχή του έργου αφού δεν πρόκειται για φιλμ εποχής. Η ιστορία εξελίσσεται στην εποχή των όπλων και των εκρηκτικών. Τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει ο ειδικός σε ταινίες μάχης Τζον Λόγκαν, σεναριογράφος των ταινιών «Τελευταίος Σαμουράι», «Μονομάχος» και «Star Trek». Τον ρόλο του Οφίδιου έχει αναλάβει ο Τζέραρντ Μπάτλερ, ενώ οι δεύτεροι ρόλοι έχουν δοθεί στους εξίσου λαμπερούς Βανέσα Ρεντγκρέιβ και Μπράιαν Κοξ.

Τα γυρίσματα της σύγχρονης εκδοχής της κλασικής τραγωδίας έγιναν στη Σερβία. Αν και η ταινία προβλήθηκε ήδη για πρώτη φορά αυτές τις μέρες στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται να βγει σε λίγους μήνες. Οσο για την επιτυχία της -με την υπογραφή του Φάινς, το λαμπερό καστ και την εμπειρία των συντελεστών σε πολεμικές ταινίες- είναι βέβαιη!



espressonews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!