tromaktiko: Η αποζημίωση δεν φτάνει

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η αποζημίωση δεν φτάνει



Η καταστροφή είναι τεράστια μετά τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού. Ενδεχομένως να μην γίνουν ορατές προτού περάσει μια δεκαετία από το...
 περιστατικό.
Ένα στρώμα πάχους δέκα εκατοστών σχηματισμένο από τα κουφάρια νεκρών ζώων και πετρελαίου έδηξαν υποβρύχιες έρευνες ότι υπάρχει.

Η Σαμάνθα Τζόουι από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια αμφισβητεί την υπόθεση ότι η αποζημίωση της BP θα μπορέσει να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν στον Κόλπο του Μεξικού μέχρι το τέλος του 2012.

Σε δημοσίευμα του BBC αναφέρεται ότι μπορεί να περάσει μια δεκαετία μέχρι να γίνουν εμφανείς όλες οι συνέπειες της διαρροής στον Κόλπο.

Σε συνέδριο στην Ουάσινγκτον δήλωσε ότι τα στρώματα νεκρών ζώων και πετρελαίου εγκαταστάθηκαν στον πυθμένα ανάμεσα στον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2010 μετά τη διαπίστωση ότι δεν είχε διασωθεί κανένα ίχνος θαλάσσιας ζωής από τα δείγματα που είχαν ληφθεί τον Μάιο.

Η Τζόουι επισημαίνει ότι μετά τη διαρροή του πετρελαίου στο Exxon Valdez πέρασαν αρκετά χρόνια μέχρι να διαπιστωθεί ότι είχε καταστραφεί η βιομηχανία της ρέγγας.

Για όλους αυτούς τους λόγους σημειώνει ότι διαφωνεί με την υπόθεση που διατύπωσε το Φεβρουάριο η διοίκηση της BP ότι με την αποζημίωση ύψους 20 δισ. δολαρίων που θα καταβάλει, ο Κόλπος του Μεξικού θα έχει αποκατασταθεί μέχρι το τέλος του 2012

news247.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!