tromaktiko: Απάντηση στο Τί Γίνεται στη ΣΕΑΠ Κρήτης;

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο Τί Γίνεται στη ΣΕΑΠ Κρήτης;



ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΟΧΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ'' ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΘΕΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ?ΑΝΤΕ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΟΥΧΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΧΙ ΑΠΛΟΙ ΚΛΗΡΩΤΟΙ...
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_176.html


ΥΓ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ.ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΩΣ ΔΕΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΕΔΡOYΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΖΙΚΟΥ -ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΡΑ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΖΣΗ ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΒΡΙΖΕΤΕ". ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΖΜΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΗΣΥΧΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΣΑΣ

Αναγνώστης

-------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ; ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. Η ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ;
ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ ΣΟΥ, ΑΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΜΗΠΩΣ ΣΚΛΗΡΑΓΩΓΗΘΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.
Υ.Γ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ; ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΤΕ; ΜΑΛΛΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΗΤΑΝ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΗΣΟΥΝΑ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ.


Αναγνώστης

-------------------------------------------------------------------------------------------

Αγαπητέ κύριε. Σας γράφει ένας πρώην ΣΕΑΠΙΤΗΣ που πέρασε τις δοκιμασίες που μας περιγράφετε. Πρέπει να ξέρετε ότι ως ένα βαθμό οι δοκιμασίες αυτές είναι αναμενόμενες. Πιθανόν να είναι υπερβολικές για άτομα που δεν αντέχουν την σκληρή μεταχείριση ή και δεν είναι διατεθειμένα να την υποστούν. Εμείς όλοι που επιλέξαμε την συγκεκριμένη σχολή γνωρίζαμε τα υπέρ και τα κατά. Τα σχοινάκια τέλος είναι μία δοκιμασία που υφίσταται σε όλο τον Ελληνικό στρατό (εκτός από τους βυσματίες των γραφείων) και γίνεται πάντα τέτοιο μήνα. Ακόμα και στην Βόρειο Ελλάδα με χιόνι αντί την βροχή που αναφέρετε. Μην ανησυχείτε. Τα παιδιά έχουν αντοχές που για μας τους μεγάλους θεωρούνται αδιανόητες. Και στο κάτω κάτω εάν επιθυμούσατε πιο ήρεμη θητεία ας επιλέγατε κάποιο Σώμα αντί για Οπλο.

Αναγνώστης

------------------------------------------------------------------------------------------------

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_176.html
Δωστε δυναμη στο γιο σας.
Απο αυτες τις διαδικασιες θα βγει πιο δυνατος και στη συνεχεια τις ζωης του.Αν δεν αντεχει, γιατι οι δοκιμασιες που αναφερατε τις περασαμε ολοι μα ολοι ομως,μπορει να δηλωσει οτι δεν αντεχει και να φυγει απο εκει ανα πασα ωρα και στιγμη.Κριμα ομως τωρα που ειναι στο τελος...
Να ξερεται οτι αυτα θα εχει να θυμαται.Ολοι η διαδικασια της σκληρης ομολογουμενος εκπαιδευσης ειναι και σωματικη μα κυριως ψυχολογικη.Μη διαδραματιζουμε καταστασεις.Στηριξτε ψυχολογικα το γιο σας.Τις τελευτειες πεντε μερες Μονιμοι και εφεδροι αξιωματικοι θα ειναι φιλαρακια.Το κυριοτερο μην ανυσηχειτε καθολου για τη σωματικη του υγεια αυτο που πρεπει να σας ανυσηχει ειναι η ψυχικη του υγεια μιληστε του οσο πιο συχνα μπορειτε να ξεχνιεται.
Ενας εφεδρος λοχαγος πλεον.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

1) Η επιλογή της περάτωσης της στρατιωτικής θητείας ως Έφερδρος Αξιωματικός είναι καθαρά εθελοντική. Άλλωστε όλοι ξέρουν εκ των προτέρων ότι η εκπαίδευση δεν θα είναι καθόλου εύκολη μιας και όλο και κάποιος από τον συγγενικό/φιλικό περιβάλλον έχει υπηρετήσει σε αυτήν την θέση.

2) Όποιος θέλει να αναλάβει τις ευθύνες που φέρει ο αξιωματικός πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε αυτές τις συνθήκες που αργότερα θα κληθεί να επιβάλλει στους κατωτέρους τους. Πρέπει να έχει ιδία άποψη επί των δυσκολιών της κάθε άσκησης ώστε να ξέρει τί οδηγίες θα δώσει αντίστοιχα στην διμοιρία του. Στην τελική ένας κακά εκπαιδευμένος αξιωματικός δεν θα μπορέσει ποτέ να εξυψώσει το φρόνημα των στρατιωτών του όταν και αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Εν ολίγοις για να μπορέσει κανείς να λειτουργήσει ως αξιωματικός θα πρέπει να εμπνέει σεβασμό προς το πρόσωπό του. Δεν έχω ακούσει την περίπτωση κανενός που να έχει κερδίσει τον σεβασμό από το σαλόνι του σπιτιού του.

3) Οι προδιαγραφές των σκηνών εκστρατείας είναι συγκεκριμένες και βασίζονται στους εκάστοτε κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του στρατεύματοςπαροχετεύονταιπεριλαμβάνει τη σκελέα, σαν αυτή που φορούσαν οι παππούδες μας, για την προφύλαξη των κάτω άκρων, ολόμαλλες κάλτσες, μάλλινες φανέλες καθώς και αδιάβροχο.

Από τον θεσμό των Έφεδρο Αξιωματικών έχουν προκύψει πολλοί ήρωες κατά καιρούς και σε εποχές που οι μόνιμοι αξιωματικοί δεν επαρκούσαν. Ας μην υποβιβάζουμε αυτόν τον θεσμό ζητώντας ιδιαίτερη μεταχείριση των υποψηφίων που αργότερα θα κληθούν να διοικήσουν και να προστατέψουν τις ζωές όλων μας.

Ένας Έφεδρος Ανθυπίλαρχος (Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων).

---------------------------------------------------------------------------------

Ως έφεδρος αξιωματικός και έχοντας περάσει απ την ΣΕΑΠ έχω να σας πω πως δύστυχος δεν μπορείς να γίνεις στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων απ το κρεβάτι τις ΣΕΑΠ.Αν θέλατε τον γιο σας σε ζεστό περιβάλλον χωρίς βροχή ας τον δηλώνατε Ι4 να ήταν όλη την ημέρα στις τουαλέτες και στα μαγειρεία.Αντι να είστε περήφανη για το αξίωμα του γιου σας κάθεστε και ακούτε τα παράπονα του.Δηλαδή σε περίπτωση πολέμου τις βροχερές ημέρες ο πόλεμος θα διακοπτόταν ! και θα ξεκίναγε πάλη το καλοκαίρι?Και όσο για τα περί εξαντλητικής εκπαίδευσης και διαστροφικής συμπεριφοράς πιστεψτεμε τα παραλέει λιγάκι ο γιοσας γιατί και εγώ εκπαιδευτικα στη ΣΕΑΠ σε πιο δύσκολες συνθήκες απ της σημερινές.

Αναγνώστης

---------------------------------------------------

ΕΛΕΟΣ!!!!

Η μόνη λύση είναι να πείς στον γιόκκα σου να αφήσει την πιππίλα που πιππιλάει τόσα χρόνια και να γίνει άντρας!!

Ο "γιός" σας θα αποκαλείτε ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΟΣ!!! Όχι μαμόθρεφτος. Αν δεν του αρέσει να εγκαταλείψει. Εάν χρειαστεί κάποτε -ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ- να υπερασπιστεί την πατρίδα του θα κλαίει σαν μωρό? Δεν θα μπορεί να διοικήσει? Δεν θα μπορεί να επιβληθεί στους απλούς φαντάρους? Οι φαντάροι θα είναι πιο εκπεδευμένοι απο αυτόν? Ή θα του έχετε την πιππίλα του μαζί του? ΕΛΕΟΣ. ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΙΟΙ! και για να μην παρεξηγιέμαι είμαι 22 που υπηρέτησα στις καταδρομές.

και που σε... Όταν θα παει στην μονάδα του απλά θέλω να ξέρω πως του συμπεριφέρονται οι οπλίτες όταν τον δουν "αγαθό"!!
Αναγνώστης

----------------------------------------------------

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_176.html

Αν δεν ήθελε ο κανακάρης σας να γίνει έφεδρος αξιωματικός μπορούσε με 1000 τρόπους να το αποφύγει - αν δεν θέλεις δεν πας! . Αλλά φυσικά του (σας) γυαλισε το όλο concept του έφεδρου αξιωματικού (πληρωμή,εξουσία, δημόσιος υπάλληλος) χωρίς να σκεφτεί(τε) ότι συνεπάγεται και υποχρεώσεις/εκπαίδευση (πιθανότατα βάλατε και βυσματάκι για να πάει εκεί). Αν ο μπουλούκος σας δεν εκπαιδευτεί σωστα ως αξιωματικός δεν θα διαφέρει στο ελάχιστο από τον απλό στρατιώτη, ουτε θα μπορέσει να αναλάβει ευθύνες, να διοικήσει και να είναι παράδειγμα για τους υφισταμένους του.

Σας πληροφορώ οτι τώρα που τελείωσε ουσιαστικά το πρώτο μέρος της εκπαιδευσής του και από διοικούμενος θα γίνει διοικούσα θα μεταβληθεί πιθανότατα στο σαδιστή με την διαστροφική συμπεριφορα που σας περιγράφει για τους άλλους (οι περισσότεροι που γκρινιάζανε τελικά γίνανε σαδιστές). Προς δική σας ενημέρωση να σας πώ οτι απο τις εκστρατείες της αρχαίας εποχής έως σήμερα αυτές οι ρημάδες οι σκηνές δεν έχουν πάτο!!!! Επίσης ότι ο Στρατος θεωρείτε outdoor συνήθεια όπου δυστυχώς δεν υπαρχει κλιματιστικό καιρού. Να είστε σίγουροι ότι το καλοκαίρι, στη θαλάσσια εκπαίδευση που θα κάνει ο γιος σας, δεν θα έχουν ανάψει θερμοσίφωνα για να ζεστάνει το νερό της θάλασσας.

Κλείνοντας θα ήθελα και εγώ να ζητήσω επιτέλους η εκπαίδευση των εφέδρων αξιωματικών να γίνεται 3 με 5 κάθε μεσημέρι, σε αίθουσα με θετικό feng sui και αν ο Κρόνος διασταυρώνεται με την Σελήνη πάνω από τον Αχλαδοκαμπο να σταματάει παραυτα αυτό το μαρτύριο!!!!

Υ.Γ Παρουσιάστηκα 27 Σεπτεμβρίου του 1999 (λίγες μέρες μετά τον μεγάλο σεισμό) και όλοι οι Εφεδροι Αξιωματικοι μείναμε σε σκηνές από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου που πήραμε μετάθεση (όλα τα κτίρια ήτανε ακατάλληλα) . Δεν πάθαμε τίποτα, εκτιμήσαμε τα απλά πράγματα στην ζωή!

Αναγνώστης

--------------------------------------------------------------------------

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_176.html

Τα τρομερά και βασανιστικά πράγματα που γίνονται στην ΣΕΑΠ Κρήτης και σε κάθε άλλη στρατιωτική μονάδα λέγονται εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα στρατιωτική εκπαίδευση.
Η στρατιωτική εκπαίδευση αγαπητοί αναγνώστες γίνεται εν καιρώ ειρήνης και είναι σκληρή για να αποδώσει εν καιρώ πολέμου.
"Εν καιρώ πολέμου" αγαπητοί αναγνώστες σημαίνει ένα και μόνο πράγμα. Εαν είσαι προετοιμασμένος, ΖΕΙΣ. Εαν δεν είσαι προετοιμασμένος, ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
Το ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ θέλω να κατανοήσετε πόσο σοβαρό είναι. Το ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ δεν θα έρθει από τον τούρκο που θα έρθει να σκοτώσει το παιδί σας. Θα έρθει από το κρυοπάγημα μέσα σε μία ή δύο ώρες το πολύ που θα κάθεσαι στο κρύο και μέχρι να το συνειδητοποιήσεις θα χρειαστεί να σου κόψουν τα δάχτυλα των ποδιών σου, τα πόδια σου, τα μάγουλα σου ή ότι άλλο εκτίθεται στο κρύο.
Το ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ μπορεί να είναι μία πνευμονία, μία ηλίαση, ένα ατύχημα με το όπλο, μία λάθος θέση ανάμεσα στα οχήματα ή ένα απλό παιχνίδι, ο λεγόμενος χαβαλές στο λάθος σημείο.

Η εκπαίδευση του Ελληνικού Στρατού έχει σκοπό να σε μάθει να ΕΠΙΖΕΙΣ!!! 

Το μήνυμα για σένα Μάνα/Πατέρα που έχεις στείλει το παιδί σου στον Ελληνικό Στρατό είναι ότι όταν αφαιρείς ένα κομμάτι της στρατιωτικής εκπαίδευσης, για να "προστατέψεις" το παιδί σου, το εκθέτεις σε αυτόν τον κίνδυνο και ο κίνδυνος αυτός συνήθως είναι ΘΑ ΝΑ ΤΗ ΦΟ ΡΟΣ.
Θα δώσω δύο παραδείγματα από την στρατιωτική μου θητεία για να καταλάβετε πόσο χρήσιμη είναι η εκπαίδευση και γιατί δεν πρέπει οι γονείς να παρεμβάλεστε.

1) Μας είχαν πει πολλές φορές στην εκπαίδευση, όταν περπατάμε με το όπλο περασμένο στον ώμο να φοράμε ΠΑΝΤΑ κράνος και το λουρί από το κράνος να είναι ΠΑΝΤΑ δεμένο. Γιατί αν σκοντάψουμε και πέσουμε, η κάνη του όπλου θα μας χτυπήσει στο κεφάλι με πολύ δύναμη και θα μας ανοίξει το κεφάλι στα δύο!!

Πολλές φορές λόγω ζέστης, δεν φορούσαμε το κράνος και βάζαμε μόνο το τζόκευ, ή και αν φορούσαμε το κράνος ποτέ δεν δέναμε το λουράκι. Ενα βράδυ που ήμουν περίπολο, ακούσαμε ένα θόρυβο κοντά στα όρια του στρατοπέδου και χρειάστηκε να τρέξουμε προς τα εκεί. ΕΥΤΥΧΩΣ και ξαναλέω ευτυχώς φορούσα κράνος και το είχα δεμένο. Σκόνταξα σε ένα μισοθαμένο τηλεφωνικό καλώδιο και πέφτοντας στο έδαφος, το όπλο με την φόρα που είχα χτύπησε με ΤΡΟΜΕΡΗ δύναμη στο πίσω μέρος του κράνους. Τον θόρυβο τον θυμάμαι ακόμα και σήμερα. Ενας δυνατός κρότος σαν να ήταν το κεφάλι μου μέσα σε γουδί ή σε καμπάνα. Αυτό το περιστατικό μου έγινε ΒΙΩΜΑ και σήμερα που οδηγώ μηχανή, φοράω πάντα το κράνος.

2) Στην μονάδα μου είχαμε ένα παιδί με πρόβλημα αυτισμού. Κανονικά αυτό το παιδί δεν θα έπρεπε να υπηρετήσει, άλλα οι γονείς τους τον έστειλαν στρατό και μάλιστα η μετάθεση του ήταν στην Λήμνο και όχι στην Αθήνα. Συνοπτικά θα σας πω ότι υπηρέτησα μαζί του 7 μήνες στην Λήμνο. Οταν τον γνώρισα ήταν ένα παιδί φοβισμένο, στον κόσμο του, με πολλά προβλήματα. Σιγά σιγά κατάφερε να κάνει παρέες, να κάνει πολλές εργασίες, σωστά. π.χ. έμαθε να σερβίρει χωρίς να κάνει ζημιές, έμαθε να καθαρίζει, να ντύνεται σωστά και να είναι καθαρός, μέχρι που έμαθε και να συνδέει τις μπαταρίες των οχημάτων. 
Ολα αυτά έγιναν χάρη στην πειθαρχία, την επανάληψη και την σωστή εκπαίδευση που προσφέρει ο Ελληνικός Στρατός. 

Για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει ψυχολόγος ή κλινική που θα ασχολούταν για 18 μήνες με τόση προσοχή σε ένα αυτιστικό παιδί. Μάλιστα ο Ελληνικός Στρατός προσφέρε στέγη, πλήρης σίτιση και 980 Δρχ το μήνα (τότε). 


Κλείνοντας θέλω να πω ότι ο Ελληνικός Στρατός προσφέρει μαθήματα ζωής. Δεν είναι τυχαίο που οι άντρες ακόμα και στα βαθιά τους γεράματα μιλάνε για τον στρατό σε κάθε ευκαιρία. 
Αν είσαι μάνα/πατέρας και ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ για το παιδί σου, εσύ ο ίδιος θα το στείλεις και δεν παρεμβληθείς στην εκπαίδευση για να γλυτώσει ο γιος σου κάτι. Η στρατιωτική εκπαίδευση είναι για να μάθει την επιβίωση σε καιρό πολέμου. Αν μάθεις να επιβιώνεις στον στρατό, θα μάθεις να επιβιώνεις και στην μετέπειτα ζωή, γιατί δεν θα το βάζεις κάτω με την παραμικρή δυσκολία. 

Ενας απολυμένος φαντάρος εδώ και 15 χρόνια.

--------------------------------------------------------

Τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα περιγράφεις. Αν αγνοήσουμε το γεγονός ότι έφεδρος αξιωματικός πας εφόσον το θες εσύ αν δεν κάνω λάθος αλλιώς υπάρχουν άλλες μονάδες και σώματα πολύ πιο χαλαρά, αυτή η εκπαιδευση είναι κάτι που περνάνε όλοι και είναι απαραίτητη για να έχει έστω και μία μικρή εικόνα ο στρατιώτης τι θα αντιμετωπίσει σε πραγματικές συνθήκες. Αυτά που περιγράφεις άλλοι τα κάνουν 13 και 14 χρονών στους προσκόπους και το διασκεδάζουν κιόλας και είναι δύσκολα για ολόκληρο άντρα? Ο υπερπροστατευτισμός σου δεν βγαίνει σε καλό γιατί δεν τον αφήνεις να σταθεί στα πόδια του και εσύ δεν θα είσαι για πάντα δίπλα του να τον στηρίζεις.

Aναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!