tromaktiko: Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας Κύριο Παπαλό για τον αντικαπνιστικό νόμο

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας Κύριο Παπαλό για τον αντικαπνιστικό νόμο



Σχετικά με τον απαγορευτικό νόμο κατά του καπνίσματος, κύριε δήμαρχε μπορείτε να μου απαντήσετε θα ισχύσει στην πόλη μας η όχι...


?
Σε γειτονικούς νομούς οι έλεγχοι γίνονται συνέχεια , και τα πρόστιμα πέφτουν σε όσους δεν το τηρούν, εδώ υπάρχει άλλος νόμος?
Σε ερώτησή μας στην δημοτική αστυνομία, μας είπαν ότι δεν έχουν εντολές για να το κάνουν. Από ποιον πρέπει να πάρουν εντολές δηλαδή. Πρέπει να μας ακούσει όλη η Ελλάδα για να μπει σε λειτουργία ο νόμος?
ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ?
Τους εργαζόμενους που καπνίζουν μέσα στο 8ωρο τα τσιγάρα όλων των πελατών, απορώ τους υπολογίζει κανένας?
Και καπνιστής ο ίδιος να είσαι, είναι τελείως άλλο πράγμα να καπνίζεις 20 τσιγάρα την ημέρα και άλλο να εισπνέεις και όλο το τσιγάρο ενός 8ωρου ενός καφέ ή μπαρ.
Και εάν ανησυχείτε για τους καταστηματάρχες δε θα έχαναν ούτε έναν πελάτη αν εφάρμοζαν όλοι και ανεξαιρέτως καθολικά και χωρίς καμία παραχώρηση το νόμο. Πραγματικά σιχάθηκα τον εαυτό μου ακούγοντας όλους αυτούς τους γελοίους που εκπροσωπούσαν τους καπνιστές, και δη ακούγοντας τους μαγαζάτορες που ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζονται πως όποιος δεν καπνίζει είναι ξενέρωτος και κομπλεξικός.
Και εμείς καπνίζουμε αλλά όταν είναι για την υγεία μας θα κάνουμε υπομονή ορισμένες ώρες….
Ναι, να ισχύσει ο νόμος και να εφαρμοστεί! Να δούμε το πότε όμως..ίσως το καλοκαίρι.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!