tromaktiko: Χριστός και Χριστιανισμός

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Χριστός και Χριστιανισμός



Δεν καταλαβαίνω πως κάποιοι νομίζουν ότι είναι χριστιανοί ενώ δεν αποδέχονται το Άγιο Πνεύμα ως το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Το λέω αυτό γιατί δεν γίνεται να λες ότι αυτά που είπαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι δεν είναι του Θεού. (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_4897.html).
Όλες οι αποφάσεις των Συνόδων είναι επικυρωμένες από το Άγιο Πνεύμα, από τον Θεό. Λέει λοιπόν ο 84ος Κανόνας της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου: "Ακολουθώντας τους θεσμούς των Πατέρων που είναι σύμφωνοι με τους κανόνες, ορίζουμε και τα σχετικά με τα νήπια: όσες φορές δε βρίσκονται σίγουροι μάρτυρες που να λένε ότι αυτά χωρίς αμφιβολία είναι βαφτισμένα και επειδή ούτε τα ίδια είναι σε θέση να πουν για τη μυσταγωγία, στην οποία υποβλήθηκαν, εξαιτίας της βρεφικής τους ηλικίας, πρέπει να βαφτίζονται αυτά χωρίς καμιά αντίδραση, για να μην τα στερήσει αυτά ποτέ απ' αυτήν την κάθαρση του αγιασμού μία τέτοιου είδους αμφιβολία" Αν δε δέχεσαι τη Σύνοδο και γενικότερα την Παράδοση, δε λέγεσαι Χριστιανός. Και αν δε θεωρεί κάποιος υποχρέωση την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σύμφωνα με τις αρχές του γονέα, τότε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας και την Ιστορία των Τούρκων και να επιλέξουν μόνα τους αν θα μιλούν ελληνικά ή τούρκικα, αν θα λένε ότι έγινε συνοστισμός στη Σμύρνη ή σφαγή και εκδίωξη (περιμένουμε τους «κυρίους Τατσοπουλο-Βερέμηδες να τοποθετηθούν πάνω και σε αυτό). Γιατί σύμφωνα με τα προγραφόμενα πλύση εγκεφάλου είναι και η καλλιέργεια ελληνικής συνείδησης. Εκτός αν θεωρεί κάποιος το χριστιανισμό μία «θρησκεία». Τότε κάνε ό,τι θες εσύ, γιατί δεν είσαι χριστιανός αν νομίζεις ότι πιστεύειες σε μία θρησκεία. Το ίδιο ισχύει και για το γάμο. Ο 3ος γάμος δεν είναι όριο, αλλά οικονομία. Πάλι των Οικουμενικών Συνόδων. Το ίδιο ισχύει και για την αγαμία μόνο των επισκόπων. Δεν θα μπορούν να τελούν τα ποιμαντικά τους καθήκοντα αν έχουν και την έννοια της οικογένειας στην πλάτη τους. Αυτά έγιναν με γνώμονα το καλό της Εκκλησίας.
Η μεγαλεπίβλεποι ναοί έγιναν προς δόξαν Θεού και όχι για να γίνονται tourne` στον Άγιο Ανδρέα, στον Άγιο Παντελεήμωνα. Τα άμφια των επισκόπων αν έχεις εσύ να αποδείξεις την αξία τους, είναι κακό του κεφαλιού τους αν κάνουν 10 000 ευρώ. Η Εκκλησία πάντως, αφού έτσι το προτιμάς, δεν έχει πει πότε τίποτα για αυτό. Και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λειτουργούσε στην κυριολεξία με χρυσά παπούτσια αλλά τρεφόταν μόνο με ξερά χόρτα. Εφόσον το σώμα της Εκκλησίας (λαός και κλήρος) δε συμφωνεί με αυτό, οι σύγχρονοι επίσκοποι κακό του κεφαλιού τους κάνουνε.
Οι ηθικές αξίες της Εκκλησίας δεν έχουν σχέση με τις αξίες των θρησκειών. Ηθική αξία είναι η δολοφονία ανθρώπου (Σωκράτης, Ισλαμ) και κάψιμο βιβλίων (Γαλιλαίος); Η βιβλιοθήκη πάντως της Αλεξάνδρειας δεν καταστράφηκε από χριστιανούς (http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/01/blog-post_7297.html).
Και στην τελική: μεγαλώστε ο καθένας τα παιδιά του όπως θέλει. Μην μας επιβάλλετε όμως τις δικές σας σοφίες - συμβουλές. Όταν έγινε απογραφή να μην δηλώνατε χριστιανοί. Και προπάντων μην γράφετε ό,τι αρλούμπα θέλετε για τον Χριστό και την Εκκλησία (λαό και κλήρο). Γιατί ο Χριστός για κάποιους συνανθρώπους σας, είναι ο Θεός τους και αυτοί έχουν ένα χάρισμα στην Εκκλησία (λαϊκός, διάκονος, πρεσβύτερος, επίσκοπος). Στον χριστιανισμό δεν υπάρχουν ηγέτες και Πάπες. Υπάρχουν πνευματικοί πατέρες.

ΥΓ.: Σας παρακαλώ άλλη φορά όταν αναφέρεστε κατά του Χριστιανισμού να μην τον λέτε «θρησκεία». Δεν πιστέυει σε Θεό - δημιούργημα μυαλού, αλλά σε τρισυπόστατο Θεό ο οποίος αποκαλύφθηκε στον κόσμο. Ευχαριστώ.
Ένας φοιτητής Θεολογίας.
Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!