tromaktiko: Ράδιο Κλεφτρόνι

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ράδιο Κλεφτρόνι



Εν μέσω οικονομικής κρίσης και νέας ψηφιακής εποχής κάποιοι αετονύχηδες βρήκαν πρόσφορο έδαφος να εκμεταλλευτούν ηλικιωμένους και άτομα με ελλιπείς...
γνώσεις περί τεχνολογίας.
Ένας από αυτούς και γνωστό κατάστημα της Ρόδου το οποίο βομβαρδίζει συνεχώς με διαφημίσεις το ραδιόφωνο.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου τους κάλεσε η θεία μου στο σπίτι, να φτιάξουν την κεραία η οποία ήταν παλιά και ήθελε αλλαγή.
Καλή ή κακή, η τηλεόραση είναι παρέα στο σπίτι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ειδικά όπως του θείου μου που έχει προβλήματα υγείας.
Την είδαν σαν εύκολο θύμα και της είπανε να τοποθετήσουν και ψηφιακό αποκωδικοποιητή στις τηλεοράσεις γιατί δε θα πιάνει σήμα μετά από 2 εβδομάδες.
Δύσκολο να χάσει τα αγαπημένα της σίριαλ δέχτηκε να τους τοποθετήσουν χωρίς να γνωρίζει την αγορά και τα περί τεχνολογίας.

Μία κεραία, και δύο αποκωδικοποιητές 160 ευρώ.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι η μία τους τηλεόραση μια περσινή Philips HD έχει ήδη αποκωδικοποιητή, κάτι που το ανέφεραν και οι ίδιοι, αλλά είπαν ότι θέλει και έναν έξτρα, έτσι χρέωσαν 40ευρώ τοποθετώντας έναν σε θύρα υποδοχής της τηλεόρασης.
Δεύτερο σημαντικό είναι ότι ενώ τους ρώτησε αν κόβουν αποδείξεις εκείνοι είπαν ναι. φεύγοντας όμως δεν έκοψαν καμία!
Έχοντας δυστυχώς τη παλιά νοοτροπία ντράπηκε να τους ξαναρωτήσει.

Η ιστορία συνεχίζεται με την τοποθέτηση αποκωδικοποιητή στο σπίτι των γονιών μου.
Θέλοντας να μας βοηθήσει η θεία μου τους έφερε δίπλα όπου κατοικούν οι γονείς μου, τη στιγμή δυστυχώς που όλοι απουσίαζαν, εκτός τον πατέρα μου, ο οποίος πριν μία εβδομάδα βγήκε από το νοσοκομείο με εγκεφαλικό και δε μπορεί καν να μιλήσει. Καταλαβαίνει όμως τα πάντα.
Μπήκαν οι κύριοι και έβαλαν τον αποκωδικοποιητή, πήραν τα 70ευρώ που ζήτησαν και έφυγαν, πάλι ούτε λόγος για απόδειξη φυσικά.
Όταν γύρισα από τη δουλειά είδα τον αποκωδικοποιητή και όταν άκουσα και την τιμή κόντεψα να πάθω και εγώ εγκεφαλικό!
29.90 ευρώ τους πουλάνε σε κάποια Σούπερ Μάρκετ και 38 ευρώ μαζί με την εγκατάσταση από άλλη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ.

Ο αποκωδικοποιητής ήταν μιας άγνωστης μάρκας, εντελώς ψευτοκατασκευή που ούτε καν χώρα κατασκευής δεν αναγραφόταν, έστω να λέει Made in China.

Επικοινώνησα με το κατάστημα άμεσα και με έντονο τόνο τους είπα ότι θα τον επιστρέψω και θα απαιτήσω πίσω τα 70 ευρώ.
Χωρίς κάποια λογομαχία μου δώσανε τα 70 ευρώ αλλά είπαν ότι κανονικά θα έπρεπε να κρατήσει 10 ευρώ για τα εργατικά.
Το ποσό τελικά το πήρα ολόκληρο και ανέφερα ότι θα ήταν σωστό να μάθει ο κόσμος για την τακτική της εταιρείας τους αλλά και πιθανότατα άλλων ομοίων τους οπότε και σκοπεύω να δημοσιεύσω το θέμα στο ίντερνετ αλλά και να τους καταγγείλω στο ΣΔΟΕ.

Πετάχτηκαν τότε και άλλα δύο άτομα και οι 3 μαζί, σαν μπράβοι της μαφίας, απειλώντας με μου ανέφεραν ότι δεν ξέρω με ποιους τα βάζω, ότι θα έχω άσχημα ξεμπερδέματα και ότι θα με πάνε στην ασφάλεια!

Τώρα που κολλάει η ασφάλεια δεν κατάλαβα. Απ'οσο γνωρίζω η ασφάλεια ασχολείται με τρομοκρατία, και κανονικά εγώ είμαι ο καταγγέλλων και όχι εκείνοι.
Σχετική επώνυμη καταγγελία έχω ήδη κάνει στο ΣΔΟΕ Ρόδου για το ότι δεν κόβουν αποδείξεις.
Δυστυχώς πολλά παρόμοια γεγονότα αισχροκέρδειας θα έχουν συμβεί και θα συμβούν στην περιοχή μας τώρα που έρχεται το ψηφιακό σήμα στο νησί.
Να προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε ηλικιωμένους συγγενείς μας να μην πέφτουν θύματα απάτης από τέτοιου είδους "επαγγελματίες".
Ας ελπίσουμε ότι η δικαιοσύνη θα λειτουργήσει και με τα νέα μέτρα θα τους απαγγελθεί η κατηγορία του κακουργήματος και για διαφυγόντα κέρδη από μη απόδοση ΦΠΑ.

πριν καν δημοσιευθεί το παρών θέμα δέχτηκα και πάλι τηλεφωνικές απειλές, ανέφερε ότι μου έχει κάνει μήνυση, θα μου καταστρέψει τη ζωή, δε ξέρω με ποιον έχω να κάνω και ότι θα μου πάρει ότι έχω και δεν έχω!


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!